פוט פטיש? בבקשה תשובה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/07/2008 | 18:52 | מאת: נירה

אני אמא לנער בן 15. לפני מספר חודשים גיליתי משהו שזיעזע אותי: בני כנראה מתגרה מינית מצפיה בכפות רגליים של נשים ונערות. במחשב שלו יש מאגר תמונות כזה. ונורא יותר סרטונים של נערות , בעיקר ערומות , לעיתים קשורות כשהן מתגלגות מצחוק כשמדגדגים את כפות רגליהן עד כדי טירוף. ראיתי שהוא גם צילם 2-3 תמונות של כפות רגליים של נערות. אני מוטרדת מאוד מאוד! הנער הוא נער חברותי, פעיל ונחמד אך גם מופנם ועצור. אני בלחץ רב מזה. מה עושים??? מה זה?? זה עובר ? זו סטייה? מבקשת תשובה מהירה ועצה. תודה רבה

21/07/2008 | 10:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נירה, אמנם הפורום הזה מיועד להומוסקסואלים ולסביות, אך אנהג לפנים משורת הדין ואנסה להגיב. לפי קריטריונים אבחוניים פורמאליים, אכן מדובר בפאראפיליה, כלומר, במשיכה מינית לאובייקט לא מקובל ולכן זו אכן סטייה. פראפיליות נחשבות מיניות לא בשלה. ואולם, מבחינה מעשית, לא יקרה לבנך שום דבר רע מכך. עקרונית, יכולה להיות לו חברה ומאוחר יותר אישה, שהוא פשוט יקדיש תשומת-לב יתרה לכפות הרגליים שלה ושניהם ייהנו מכך (בסה"כ זהו אזור רגיש מבחינה מינית). כלומר, ה"פוט פטיש" עצמו לא צריך להדאיג, במידה ובנך ייצור קשר בשל עם אישה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

21/07/2008 | 10:26 | מאת: נירה

ד"ר רובינשטיין, קודם כל תודה על ההתייחסות והעצה. קצת נרגעתי. ובכל זאת האם לדעתך עלי לשוחח עימו על כך או להתייעץ עם פסיכולוג, כדי שהעניין לא ילך לכיוונים לא טובים? אם זה סתם ריגוש מכפות רגליים- ניחא, אך אם יש בעיה בבשלות מינית או ביחס לנשים או ביצירת קשר מאוחר יותר - אולי עלי לעשות משהו לגיבוש המחשבות שלו על כך כבר מעכשיו, בלי לפגוע בו או להביך אותו כמובן.... אולי יש פורום ליעוץ לדברים כאלה? הוא פשוט יושב הרבה מול המחשב וכנראה מול תמונות וסרטונים ואפילו פורומים של מכורים אחרים לעניין.... סליחה ותודה.

21/12/2008 | 00:37 | מאת: דוד כהן

אני ילד בן 14, ואני מבין את הבן שלך לגמרי. גם לי יש את זה. את לא צריכה לדאוג, לא אני ולא הוא לא עברנו איזושהיא התעללות או טראומה או משהו, פשוט נולדנו ככה. זה חיים כמעט רגילים לגמרי רק במקום להימשך לציצי אנחנו נמשכים לכפות רגליים. השלב הבעייתי כבר מאחורינו. שאני מדבר על השלב שבו אתה מגלה את זה. כנראה בגיל 10-11-12, שאתה מתחיל לחוש יצר מיני אז אני והוא שמנו לב שכשכל החברים שלנו מדברים על ציצי ותחת, אצלנו זה כפות רגליים. לא הבנו, נבהלנו, ואני אישית אפילו פחדתי. לא סיפרתי את זה לאף אחד, ואני כמעט בטוח שגם הבן שלך לא. זה קטע מביך, אין מה לעשות. אבל עם הזמן גלשנו באינטרנט וגילנו שאנחנו לא חולי נפש, שיש עוד מיליוני אנשים כאלה בעולם, ועם הזמן למדנו להשלים עם עצמנו ולהינות מזה(את זה אני אומר כי את אומרת שיש לו פורנו על המחשב, שזה אומר שהוא כנראה בהחלט השלים עם זה והוא נהנה מזה). מקווה מאוד שעזרתי לך. נ.ב. לפי דעתי אל תדברי איתו על זה. אם אמא שלי הייתה מגלה את זה עליי הדבר האחרון בעולם שהייתי רוצה שהיא תעשה זה שהיא תדבר איתי על זה. זה מסוג הנושאים האלה שאמא ובן לא צריכים לדבר עליהם. וגם אין לך מה לומר לו, אם הוא השלים עם עצמו אז גם את צריכה לעשות את זה...

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים