מה אני ומה אני עושה עם זה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/07/2008 | 19:56 | מאת: מיכל

היי ד"ר רובינשטיין. אני בת 26 דיי שמרנית מטבעי אך מאז שאני מכירה את עצמי הייתה לי אהבה, משיכה ותשוקה חזקה לנשים. המשיכה היא ליופי החיצוני (פרצוף), ההתנהגות, האופי וכו', אך לא לגוף הנשי כאובייקט. התאהבתי קשות כמה פעמים אך תמיד הסתרתי וחשתי מאוד לא נעים שמא אולי אותה אחת אולי תחשוב שאני מעוניינת בה. יתרה מכך, מגע מיני בין נשים דוחה אותי ולא עושה לי את זה בכלל, ואינני רואה את עצמי נהנית ממגע כזה בכלל, הוא נראה לי מטופש. לעומת זאת, בעוד שתמיד חשתי סלידה מגברים, ועודני חשה, ואף פעם לא התאהבתי במישהו, ואני גם ממש לא רואה את זה קורה - סקס איתם עושה לי את זה (מאוד), למרות שגם את זה לא מימשתי מפאת כל הבלבול בזהות וחוסר מוכנות רגשית להכנס לתוך מערכות יחסים איתם. וכאן כל זה הולך ומסתבך אף יותר - בילדותי האמנתי שאני יותר בן מבת ובחלומות בלילה לרוב אני גבר ושם מממשת כל מיני פנטזיות על נשים ומאוד נהנית. רק לעיתים רחוקות אני אישה בחלום/פנטזיה. אז מה כל זה אומר עליי? מה אני עושה עם זה? מאוד אשמח ואודה לפענוח ותשובה מעמיקה.

19/07/2008 | 00:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיכל, לא אחדש לך אם אומר שאת שרויה בקונפליקט עמוק באשר לזהותך המינית. מצד אחד, את נמשכת מאוד לנשים ומצד שני, נרתעת ממגע פיזי איתן וההפך קורה לך עם גברים. העניין הוא שכל זה מתרחש אצלך בפנטזיה ונדמה לי שאת התשובה תקבלי מתוך המציאות. תלוי מאוד באיזה גברים ובאיזה נשים תיתקלי במציאות, כאשר תרשי לעצמך להתנסות איתם מבחינה מינית. המלצתי לך היא לפעול בשני מישורים: (א) לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינאמית כדי להביא לליבראליזציה של מערכת הערכים השמרנית שלך ו-(ב) להתנסות בקשרים עם גברים ונשים. אל תצפי מהמטפל שיכוון אותך במה לבחור. תפקיד הטיפול, כפי שאני תופס אותו, הוא להביא לגישה ליבראלית יותר, שתאפשר לך להתנסות ותפקיד ההתנסות לעזור לך לבחור. לפנייך, אפוא, תהליך ארוך ולא פשוט. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

08/08/2008 | 00:37 | מאת: מיכל

שוב שלום ותודה רבה על התשובה! אז ככה, בזמן האחרון אכן שוטטתי המון באתרי היכרויות בחיפוש אחר שני המינים, כמו שהמלצת. אני יותר ויותר מבינה שהאמת שלי תמיד היתה שאני אוהבת נשים וברמות ולא הייתי רוצה לוותר על זה בעד שום גבר. רק המחשבה שאולי ויכול להיות שיהיה פעם איזה גבר שיצליח להשכיח ממני את זה מדכאת אותי עד עמקי נשמתי, כי מה שאני חשה הוא מאוד יפה וזה אני ואני לא מוכנה לשנות את בעד שום גבר בעולם. ככה נולדתי, זוהי זכותי ואני לא אוותר על להגשים את עצמי בעד אף אחד אחר. עכשיו יש לי עוד כמה שאלות: 1- אתה עדיין ממליץ לי להתנסות עם שתי המינים או שעכשיו ברור שאני נוטה לכיוון הנשים? 2- זה טוב בכלל עבורי להתחיל בהתנסות, תוך כדי שאני כרגע עם לב שבור על מישהי שאני מאוד אוהבת ולהמשיך הלאה למרות שזה נראה לי כמעט בלתי אפשרי ורק השוטטות בלבד באתרים האלו גורמת לי פשוט לבכות על זה שהחמצתי את אהבתי האמיתית? 3- אני ביישנית ולא בקטע של לצאת למקומות בילוי מיוחדים על מנת להכיר, מה גם שאני מאזור ירושלים וכאן זה לא בדיוק ת"א ומהשיטוט באינטרנט אני רואה שמאוד קשה למצוא אהבה דרך הרשת, ובמיוחד נשים, ולאוו דווקא מירושלים, שלרוב לא שמות תמונה. אז מה אפשר לעשות? איך אפשר להכיר ככה בכלל? 4- האם אני צריכה לידע את אותם אלו שאני מתנסה איתם שזה מה שאני עושה בעצם? כלומר להיות גלויה איתם על מה שהולך איתי או לזרום? 5- האם ישנו טיפול פסיכו-דינאמי/פסיכלוגי ראוי אך חינמי (או לסטודנטים) באיזורי? אשמח מאוד ואודה לתשובה, מיכל

09/08/2008 | 22:35 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. אז ככה, בזמן האחרון אכן שוטטתי המון באתרי היכרויות בחיפוש אחר שני המינים, כמו שהמלצת. יותר ויותר אני מבינה שהאמת שלי תמיד היתה ותהיה שאני אוהבת נשים וברמות ואני לא רוצה לוותר על זה בעד אף אחד. רק המחשבה שאולי ויכול להיות שיהיה פעם איזה גבר שיצליח להשכיח ממני את זה מדכאת אותי כי מה שאני חשה הוא מאוד יפה וזה אני ולא אשנה את זה בעד שום גבר בעולם. אודה מאוד אם תוכל לענות על: 1. אתה עדיין ממליץ לי להתנסות עם שתי המינים או שעכשיו ברור שאני נוטה לכיוון הנשים? 2. כרגע אני עם לב שבור ודי טרי על מישהי שאני מאוד אוהבת אז זה טוב בכלל עבורי להתחיל בהתנסות ולהמשיך הלאה למרות שזה נראה לי כמעט בלתי אפשרי ורק עצם השוטטות באתרים האלו גורמת לי לעיתים פשוט להזיל דמעות מהתחושה שהחמצתי את אהבתי האמיתית? 3. אני לא בקטע של לצאת למקומות בילוי מיוחדים על מנת להכיר ומאידך רואה שמאוד קשה למצוא אהבה דרך הרשת ובמיוחד נשים שלרוב לא שמות אפילו תמונה. אז מה אפשר לעשות ואיך אפשר להכיר ככה בכלל בעולם הזה? אודה לך מאוד לתשובה, מיכל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים