עודף משקל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/07/2008 | 13:12 | מאת: השואל

אני רזה מאוד מה גורם לאדם להמשך לגברים בעלי עודף משקל?ואים יש קשר בין משקל נמוך למשקל קיצוני כי לפי בדיקה שאני עשיתי גיליתי הרבה שאוהב שמנים מאוד הם רזים מאוד וגם שמנים מאוד בעל עודף משקל גבוה נמשכים לרזים מאוד מה דעתך ואם יש לזה מחקר או קשר

08/07/2008 | 00:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לשואל, אין כל עדות מחקרית לכך ששמנים נמשכים לרזים ולהפך. התופעה שאתה מתאר מוכרת דווקא בשל היותה היוצא מן הכלל ולא הכלל. הכלל הוא שרזים נמשכים לרזים (או חטובים או שריריים) ושמנים גם הם נמשכים לרזים. יש "ז'אנר" של אוהבי "דובים", אך הוא מיעוט בתוך מיעוט. מה שכן ידוע ומבוסס מחקרית הוא שקיימת תופעה של משיכה של ניגודים באופן כללי (בהתייחס למראה חיצוני ולתכונות פסיכולוגיות) בשלב הראשוני להכרות, אך בהמשך המחקר מצביע על כך שדווקא דימיון בתכונות הפסיכולוגיות מנבא הצלחה של הקשר לאורך זמן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים