קרוב הומו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/06/2008 | 14:53 | מאת: אור

שלום ד"ר אני לא יודעת מה עשיתי רע....הגיע קרוב משפחתי מחול בן 33 הומו. משפחתו כמובן מנסה להסתיר זאת ולהכחיש ולא מדברים על כך. הוא יודע שאני יודעת ואף סיפר לי שגר בארץ עם חברו ושנפרדו חזר לארה"ב הולדתו. כעת שבא לביקור שידכתי לו ידיד שלי. סיפרתי זאת לאימי ואחותי והם נכנסו לסרטים. אל תעשי זאת....כבר עשיתי...מה את עושה הוריו וסבתו שבארץ יכעסו עלינו...לא ידברו איתנו...כעסתי על אימי כי היא מגעילה ופרימיטיבית. אחותי רבה גם איתי. ואמרתי לה אם הייתי משדכת גבר ואישה זה בסדר? אמרה כן. אז טענתי: מה ההבדל? הם כועסים. אני אמרתי לאימי כי אני לא רוצה יותר לדבר איתה. אולי היתי צריכה להגיד לה בסדר ולהמשיך בדרכי... איך פותרים זאת?

27/06/2008 | 10:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אור, עם כל הרצון היפה לעזור לאותו קרוב משפחה, אינך יכולה לצפות שהדור הקודם, ולמעשה שני הדורות הקודמים, יקבלו זאת בעין יפה. הבעיה אינה בעצם השידוך, אבל את פועלת בתוך מערכת רחבה והיית יכולה לעשות את השידוך מבלי לספר על כך לבני המשפחה. אבל, כמו שאת אומרת, גם השידוך וגם הדיווח כבר נעשו וכעת לא נותר לך אלא לעשות את מה שלא עשית קודם - לשתוק. במילים אחרות, להקשיב להתנגדות, להכיל אותה ולא להגיב. כל תגובה מילולית או מעשית תהייה במצב הנוכחי בגדר תנועה מיותרת שתסלים את המצב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים