שאלה לדוקטור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/05/2008 | 17:30 | מאת: סתם

שלום שמי ארז. אני בן 16 ו8 חודשים. מכתה ח' אני מאונן בערך והאוננות שלי היא על 98% נשים ו2% גברים לפעמים. עד לא מזמן כשהייתי מאונן על גברים לא הייתה לי זקפה ואין לי עוררות מינית כלפי גברים במציאות ז"א בכלל לא. יש לי חברה כבר חמישה חודשים ואני מגיע איתה לזקפה,מאוהב בה,נמשך אליה,ומגורה ממנה מינית. המשיכה שלי לנשים ממש ממש חזקה מאוד אפילו יותר משל חברי הסטרייטים. כשאוננתי על גברים מסויימים אז במציאות הם לא עוררו אצלי כלום רק אחד עורר אבל זה היה ממש מוזר כי הייתי מתחרמן(בצורה מחרידה פשוט) מזה שהוא עומד מאחורי או לוחץ לי את היד אפילו מסתם חיבוק הייתי מרגיש חרמן בצורה אילהית! וזה לא נורמלי גם לבנאדם ההומו החרמן עלי אדמות. כשהייתי מאונן על גברים לא הייתה זקפה בגלל החרדה למרות שהיא לא באה לידי ביטוי במחשבות עד לא מזמן. אבל מה שמוזר הוא שהייתי גומר ממש ממש ממש מהר ולא הייתה לי עוררות מינית(בקושי) בכתה מכתה ח' עד ט' נמשכתי רק לאותו ילד שהיה חבר טוב שלי כי הייתי די עסוק בשאלה האם אני הומו וכל הזמן פחדתי מזה. ובכתה י' לא הייתי כ"כ עסוק בשאלה זה לא עניין אותי בדיוק ובכלל לא חשתי משיכה אליו מ100% לכלום! אפס! נאדה! הייתי בכתה ט' מפחד להפגש איתו שמא אני אהפוך להומו. עכשיו עשיתי בדיקה כזו חשבתי בהתחלה שזו בעיה בדימוי העצמי שלי אח"כ חשבתי שזה בגלל שאין לי אבא? אז ניסיתי לדמיין את מה שחסר לי כשאני מאונן על אותם גברים והפלא ופלא הגירוי נעלםS: אתמול בערך ניסיתי לאונן על גברים בכל הכוח כ"הומו" וכשאוננתי כהומו בלי פחד ובלי חששות הגעתי לזקפה ולקח לי מלא זמן לגמור ובאותו זמן הבנות ממש אבל ממש היו חסרות לי כל הזמן שאוננתי התגעגעתי למגע הרך של הבת ורק בגלל זה איכשהו הצלחתי לגמור... הגירוי היה גירוי אותו דבר כמו שכשאני מאונן על בנות רגיל ונורמטיבי למרות שכשפחדתי הגירוי היה ממש ממש ממש חזק והגעתי לפורקן תוך דק' 2 מכאן ושם נכנסתי לאתר "איגי" וניסיתי להתחבר עם הסיפורים שלהם והמאמרים. כלום לא נגע לליבי בחיים לא היה לי צורך ממשי לגעת במישהו ולהיות איתו או אפילו לעשות סקס. למרות שבכתה ו' אני וחבר ניסינו(רעיון שלו) אגב אני מאמין שאם הוא לא היה אומר לי בוא ננסה אז לא נראה לי שהייתי כותב פה עכשיו זה בילבל אותי. הייתי מאוהב הרבה בבנות בחיים לא התאהבתי בגבר בחיים לא רציתי להיות עם גבר:S אני לא נמשך לחברים שלי.. היה איזה יום שחברה שלי באה אלי והייתי ממש לחוץ וזו הפעם הראשונה שראיתי לה את החזה ושהיא ירדה לי.. אוננתי במשך חודש כל יום 3 פעמים.הייתי בדכאון באותו יום ולמרות הכול הוא עמד והיה לי חשק אבל בשלב כלשהו החשק נעלם(אחרי שעתיים) והחרמנות נגמרה ואז היא ירדה לי.. ופשוט לא הגעתי לגירוי מיני למרות שהוא עמד ואז זה גם הכניס אותי לסרטיםם וואי וואי. למרות הכול! לדעתי האישית אני 98% סטרייט ואני יודע שצריך איזשהו טריגר בשביל להיות הומו או משו ולא נראה לי שאני אהיה כי כבר עשיתי הכול התנסיתי עם גבר ואישה ואני נמשך לאישה ורוצה להיות עם בנות. מפה ופה גלשתי לאתר של תפוז על OCD וקראתי מאמר "נראה לי שזה זז" וממש אבל ממש התחברתי לכל הסרטים שאוכלים ולכל החוסר וודעות למרות הזהות המגובשת אני מרגיש שאני מגובש בזהות אבל המוח לא מאמין לעצמי.. עשיתי כל מני נסיונות שמתי סרטים של גייז וניסיתי להגיע לעוררות מינית אבל לא הייתה... שמתי סרטי לסביות ואכן הייתה עוררות מינית גם במציאות רק מנשים יש לי עוררות מינית.. HOCD זה פחד מלהיות הומו זה בא לידי ביטוי במחשבות בתחושות מוזרות חשבתי שאני מגורה מזה שלחצתי לחבר את היד או שדוד שלי שהוא בנאדם מבוגר חיבק אותי... בקיצור ממש התחברתי עם OCD וזה מה שיש לי נראה לי אני כמעט בטוח! בקיצור קראתי הודעות שלך וראיתי שאתה מרבה להגדיר אנשים כביסקסואלים.. אז אנא ממך תתייחס להודעתי בהתאם הרי אתה ד"ר מכובד ואני סומך על הדיעה שלך. וכל משפט או מלה בשבילי הוא תורה מהר סיני כי אני חולה OCD אני מגיע למצב שאם נגיד קורה ואני מסתכל על מישהו ברחוב והוא נראה לי טוב אז אני חושב שאני מתחיל להמשך אליו למרות שלא... אם תגיד לי שאני מיני מדי אני אתחבר גם אם תגיד לי שאני בגיל ההתבגרות וזה בדיוק למה וגם אם תגיד לי שאני לא הומו או דו מיני אם תגיד לי שאני 98% סטרייט זה יהיה טוב:) אבל כמובןש אני לא אגיד לך מה להגיד רק זכור שאתה מדבר עם מישהו שכל משפט יכול להכניס אותו לעוד ועוד חרדות תודה:)

27/05/2008 | 23:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אכן חלק ניכר ממה שאתה חווה אופייני מאוד לגיל ההתבגרות וחלק מעיד על OCD (למשל, כל הבדיקות שאתה עושה לעצמך). גם הצורך שלך בשליטה מוחלטת (למשל, הניסיון לנבא ולהתמודד עם כל תגובה אפשרית שלי) אופייני ל-OCD. בגילך הצעיר, ובשילוב ה-OCD, קשה לומר את המילה האחרונה באשר להתפתחות הנטייה המינית שלך. המלצתי לך לפנות לפסיכיאטר המתמחה בטיפול בנוער ולטיפול התנהגותי-קוגניטיבי ב-OCD. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

28/05/2008 | 00:09 | מאת: שוב אני..

הOCD הזה לא ר-ק על היותי הומוסקסואל או לא הוא גם הספק האם אני אוהב את חברה שלי למרות שאני יודע שאני אוהב אותה... היום עישנתי נרגילה עם חברים ותפסתי ראש.. ואז התחילו השאלות האם באמת תפסת ראש? למשל כשהרגשתי פחות מסטול אז אמרתי לעצמי אהה לא תפסת ראש... אני יודע שכשהומואים מרגישים את זה מבפנים נדלקים על גברים מגורים מהם אבל אין לי את זה... עוד משהו שכבר כתבתי לך לפני שהיה לי OCD ואמרת לי"תשובתי היא חד משמעית:לשלב התפתחותי המוקדם בו אתה נמצא אתה סטרייט לכל דבר. מגרה אותך חזה של אישה התקרבות לאישה וכד'.היטבת לתאר את מה שקרה ולא קרה לך עם בנים כסקרנות מינית. למשל לפני שאני הולך עם חברה שלי אני תמיד בספק שהאם יעמוד לי או לא האם אני אמשך אליה או לא ואפילו מנשיקה עומד לי.... שאלתי היא אליך אחרי חמישה חודשים שאני איתה עדיין עומד לי ואני עדיין מרגיש צורך להיות איתה ולהתחרמן איתה ואני מת לקיים עימה אהבה... אני אשאל שאלה פשוטה... להאמין לאיבר המין שלי ולסגור את כל השאלות? אם להאמין לו אני סטרייט 100%......

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים