מה עושים במצב מסובך שכזה?! :(

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/05/2008 | 17:51 | מאת: אודי

שלום דוקטור. אני ממש מבולבל... אני בן 17.5 ואני הומו (לצערי?). משפחתי דתייה, ואני לא (חלק גדול מחזרתי בשאלה היה סביב הנושא המיני שלי- איך אני, בתור הומו יכול להיות דתי? הרי אלו 2 דברים שסותרים האחד את השני). בכל אופן, אני נמצא בבעיה. אני תוהה עד כמה הנטיות המיניות שלי ישפיעו לי על החיים שלי. מצד אחד, אני מתכנן לי עתיד סטרייטי לחלוטין הכולל הקמת משפחה ,הבאת ילדים, וניהול חיים "תקין" לחלוטין, אבל מצד שני אני לא מבין איך אעשה זאת... איך אקים משפחה? נשים אני אוהב, אבל לא במובן המיני. ילדים אני אוהב, אבל איך אביא לעולם ילדים עם אישה שאיני נמשך אליה מינית כמו לגברים? איך אצליח לגשר בן הצדדים? האם ישנה דרך "לדכא" את נטיותי ובכך להקל עלי את תכנוני, או כך ניגזר עלי משמיים ואצטרך לסבול מכך עד סוף חיי? למה דווקא לי זה קורה?! למה דווקא אני צריך לחיות עם חיבוטי הנפש הנוראים האלה.. מצפה לעזרה, ומקווה שלא תמליץ לעזרה פסיכולוגית, כי אני עוד תלמיד בביה"ס, ואין לי שום תכנונים ללכת למוסד כזה או אחר, מה גם שאף אחד מלבדי אינו יודע בוודאות על נטיותי, כי לרוב אני מתנהג כסטרייט (מתלהב מ"כוסיות" ליד חברים וכדו'). מקווה לתשובה שתעזור לי, ותודה מראש, אודי.

18/05/2008 | 23:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אודי, הומוסקסואלים דתיים אכן סובלים מחיבוטי נפש קשים. אחד הפתרונות הוא אכן חזרה בשאלה. יש כאלה שנמנעים ממגע אנאלי, משום שהאיסור הדתי נוגע רק למשכב זכור ולא ליתר ההיבטים בחיים ההומוסקסואליים. אין כל דרך לחסל את משיכתך לגברים. אילו הייתה לך משיכה מינית כלשהי לנשים, אפשר היה אולי לעזור לך להגשים את חלום המשפחה שלך, אך בהיעדר משיכה כזו, אי-אפשר ליצור "יש מאין". עם זאת, בהחלט אפשר לעזור לך למצוא דרך להגשים את עצמך ולממש את המיניות שלך. על משפחה מוקדם לחשוב בגילך, אך יותר ויותר הומוסקסואלים ולסביות מגדלים ילדים בצורות שונות (אימוץ, תרומת זרע ועוד). אני ממליץ לך לפנות לאחד משני הארגונים הבאים: 1. הומוסקסואלים דתיים - www.hod.org.il 2. ארגון הנוער הגאה - www.igy.co.il בטוחני שתוכל למצוא שם אוזן קשבת ולהכיר נערים המתמודדים עם קשיים דומים. הצעד הראשון, לדעתי, הוא לא להרגיש בודד במערכה ובשני הארגונים יש קבוצות תמיכה, כולל אפשרות לעזרה אנונימית בטלפון או דרך האתר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים