איך תומכים בילד עם נטיות?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/04/2008 | 16:49 | מאת: אמא גאה

אמנם בני עדיין מאוד קטן (5) אך הוא מראה נטיות מאוד ברורות. בהנחה שאני צודקת והוא הומו,הייתי רוצה לדעת אייך מעניקים לילד כזה את התמיכה הכי טובה שאפשר לחיים מאושרים, מסופקים,ומלאים?איך עושים שהוא יהיה בטוח בעצמו? שלא יתחבא בארון? שיספוג את כל העלבונות מהילדים סביבו ויוכל להם? לפעמים אני שואלת את עצמי עד כמה תפקיד ההורים משמעותי ביציאה מהארון? ההורים של עיברי לידר וגל אוחובסקי למשל (סתם כדוגמא) נהגו אחרת מהורים אחרים או שבניהם פשוט בנויים אחרת נפשית? מסתובבים בסביבה יותר מקבלת אולי? הילד יודע שהוא יוצא דופן ומדבר על זה לא מעט. שהוא היחיד בגן שמשחק בבובות, שהוא אוהב משחקים ובגדים של בנות ועוד... גם הגננות שמו לכך לב ורק כשראו שאני מודעת לנושא אמרו שאכן הוא " מחובר מאוד לצד הנשי שלו...." אני מדגישה בפניו שכל אחד מיוחד ושהוא נפלא ואהוב ושנהדר שהוא משחק במה שהוא אוהב אבל אני דואגת לו. ראיתי ברשת וידאו עם מיקי בוגנים ואמו מספרים איך לעגו לו בילדותו וקשה לי מאוד לחשוב שזה מה שצפוי לבני. כמובן שיש השפעה גם על שאר הילדים בבית שנאלצים להתמודד עם השונות הזו. אשמח לכל תגובה ממך וגם מגברים שמשתתפים פה בפורום ויחלקו עימי מנסיונם. תודה רבה

30/04/2008 | 18:18 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמא גאה, קודם כל, את ראויה להערכה מיוחדת על האופן המפוכח שבו את ניגשת לקושי. אני אומר זאת משום שגם בעידן שלנו אני עדיין מוצף בפניות של הורים להומוסקסואלים בוגרים הפונים אליי בציפייה שאשנה את הנטייה המינית של צאצאיהם. מבחינה התפתחותית צפויה לך משימה לא פשוטה, משום שאת חייבת לתמרן בין הדחף האימהי האינסטנקטיבי שלך להגן על בנך ובין אפשור עצמאותו. אנשים נוטים לבלבל נשיות אצל גייז (ובמיוחד אצל ילדים נשיים) עם חוסר ביטחון. אין ספק שהסביבה מציבה לילדך קשיים אובייקטיביים, אך העובדה שהוא נשיי אין פירושה בהכרח שהוא חסר אונים וחסר ביטחון. הביטחון נבנה ע"י קבלה טוטאלית את הילד, גם שלך, גם של בעלך וגם של האחים בבית. אם הילד ייצא להתמודד עם העולם מתוך סביבה בטוחה, גם ההתמודדות שלו תבוא ממקום בטוח. עם זאת, קיים מקום לשקול שינוי סביבתי. למשל, אם ילדך יפתח איזו שהיא נטייה אומנותית, כדאי לשקול לרשום אותו גם לחוגים המאפשרים מימוש נטייה זו וגם לבי"ס לאומנויות או לבי"ס פתוח, שבו קיימת גישה מקבלת יותר לשונות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

01/05/2008 | 15:16 | מאת: אמא גאה

על תשובתך

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים