משפחה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/04/2008 | 23:47 | מאת: יובל

שלום, מנסיונך, האם יש מכנה משותף או הסבר, מדוע הורים מסויימים מקבלים את ילדיהם ההומוסקסואלים, מסייעים להם ואינם מועלים בתפקידם כהורים, ומנגד אצל הורים אחרים, קיים כשל התנהגותי ובמקום לקבל, לתמוך ולהגן על ילדיהם ההומוסקסואלים מהומופוביה, הם הופכים להיות הגורם המרכזי בחייהם, שאינו מקבל את נטייתם המינית ופועל נגדם, בניגוד מוחלט לטובתם? תודה.

21/04/2008 | 00:43 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יובל, למיטב ידיעתי, לא נערכו מחקרים על הומופוביה של הורים להומוסקסואלים, אך בהחלט נערכו מחקרים על הומופוביה באוכלוסייה הכללית ואלה מלמדים שהומופוביה קשורה לשמרנות חברתית כללית, עמדות פוליטיות ימניות (למשל, בארה"ב רפובליקנים הומופובים יותר מדמוקראטים), דתיות (או מסורתיות), השכלה נמוכה ועוד. המחקרים לא נערכו, כאמור, על הורי הומוסקסואלים, אך אני רק יכול להעיד מהפניות אליי לטיפול שהמאפיין את ההורים הפונים אליי במטרה שאשנה את הנטייה המינית של בניהם הוא אכן שמרנות חברתית כללית ומסורתיות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים