שאלה לד"ר רובינשטיין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/03/2008 | 16:37 | מאת: אנונימית

שלום גידי, בן זוגי ואני מתמודדים עם שאלות רבות בזוגיות עקב נטיותיו המיניות, -הוא נשמך לנשים וגם לגברים. יש ביננו אהבה גדולה, אנו נשואים, ורוצים להקים יחד משפחה. בעקבות כל זאת נמצאים גם בטיפול זוגי. גלשתי באתר שלך וקראתי את מאמריך בנושא, אתה מזכיר כמה פעמים (גם בתגובותיך לגולשים) נושא של הסדרים שונים במקרים כאלה בין בני זוג. אני מבינה שאתה מתכוון לנישואים פתוחים שיש בהם גבולות ומעין "חוזה" בין בני הזוג שמקובל על שני הצדדים. מתוך נסיונך, האם הסדרים אלו לא פוגעים בקשר, לא פוגעים בתחושת האמון, והייחודיות שבקשר? נראה לי שזה מאפשר לביסקסואל לחיות חיים שבו הוא ממש גם את הדחף לצד השני, אולי גם ריגוש לשני הצדדים, אך האין זה בעצם מחבל בזוגיות? תודה..

31/03/2008 | 22:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימית, הסכנה בכל קשר פתוח הוא שאחד הקשרים הצדדיים, שנועד להיות מיני בלבד, יתפתח ליותר. אי-אפשר לתת "תעודת ביטוח" שבעלך לא יתאהב באחד הבחורים שבהם הוא ייתקל במהלך חיפושיו אחרי מגע מיני בלבד. מניסיוני בטיפול, ברוב המכריע של המקרים הדבר לא קרה והקשרים נותרו מיניים ומזדמנים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

01/04/2008 | 15:42 | מאת: רועי

שלום, אני לא חושב שפניה לסטטיסטיקה תעזור כאן. השאלה היא מה את מרגישה (ולו) רק עם העובדה שהוא יקיים יחסי מין באופן קבוע עם גברים. זה נראה לי נכון מאוד מבחינתך לרצות לגדל משפחה עם מי שיוכל לתת לך את כל התשומות הרגשיות והמיניות הנדרשות, ואת צריכה לברר בעצמך האם את מוכנה לקחת סיכון שאלה לא יהיו לך במסגרת הקשר. הייתי אולי ממליץ לך גם על טיפול פרטני, שיהיה לך נוח יותר לברר את השאלות האלה עם עצמך.

01/04/2008 | 17:50 | מאת: אנונימית

תודה על תגובותיכם, אני אכן גם מטופלת פרטנית.... ומה במידה ובעלי יהיה מוכן "לוותר" על קיום יחסי מין עם גברים מתוך מקום שהוא מוצא סיפוק רגשי ומיני בקשר עימי, מתוך נסיונכם, האם זה גם קורה?, או שאני חיה באשליה?.... ממה שאני יודעת נישואין פתוחים לא עובדים... אנחנו לא כ"כ מכירים אחרים במצב דומה לשלנו, בעצם מה עושים במצב כזה? בעצם הרי בכל קשר מונוגמי יש וויתור על מין עם בני זוג מזדמנים אחרים...

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים