תיסבוך נפשי עקב זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/02/2008 | 23:09 | מאת: ישראל

שלום 1-אני חושב שיש לי נטיה משולבת....מחד אני אוהב נשים יפות,מצד שני נמשך לנערים יפיופים, ולפעמים נמשך לסאדומאזוכיזים מאישה גבוה ויפה מאד מעין השפלה 2- רציתי לדעת מימה יכול להיווצר עירוב כזה של משיכה רבה ,מחד לאישה יפה וקלאסית,ומאידך לבחור יפיוף, ומאידך לסאדו-מאזוכיזים ? האם זה מילדות קשה? אימי הייתה קשה מאד, אגרסיבית, מאיימת, משפילה אותי....בנוסף סבלתי מהטרדות מיניות מילדות עד גיל 25 3- איך אפשר לבחור צד אחד....מהמשולש המיני הזה? האם בכדורים, או בטיפול קוגנטיבי, או ? ואיפה מומלץ לקבל הטיפול שאתה מציע ....אני במאוחדת -ירושלים אודה לך אם תפרט

14/02/2008 | 23:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ישראל, התיאור שלך את אמך נשמע כמקור לצרות רבות עם או בלי קשר למשולש הנטיות שציינת ואני בהחלט מעודד אותך לפנות לטיפול. אינני חושב שאתה חייב לבחור באחת הנטיות ואחת ממטרות הטיפול צריכה להיות, לדעתי, הגמשת מערכת הערכים שלך, כך שתוכל לחיות בשלום עם שלושתן ולממש את מה שבא לך. הטיפול המתאים הוא, לדעתי, טיפול בגישה פסיכודינאמית, שהיא גישה הנשענת על עקרונות הפסיכואנאליזה ומיושמת ע"י רוב המטפלים בארץ. קיים מקום לשקול טיפול תרופתי רק אם בנוסף למה שציינת אתה סובל מסימפטומים של דיכאון או חרדה. אינני מכיר מטפלים מירושלים ואינני בקיא בהסדרי הביטוח המשלים של קופ"ח מאוחדת. אם הצטרפת לביטוח המשלים, מגיע לך מספר שיחות מסוים שצריך לבררו בקופה"ח אצל מטפל הנמצא בהסדר עם הקופה. להערכתי, מספר שיחות זה לא יספיק לענות על צרכיך. אם יש לך קושי כלכלי לממן טיפול פרטי, המלצתי היא לנסות להשיג דרך פסיכיאטר של קופה"ח טופס 17 לשירות הפסיכיאטרי של הדסה עין-כרם שרמתו המקצועית גבוהה ונערכים בו טיפולים פסיכודינאמיים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

18/02/2008 | 13:58 | מאת: רועי

ישראל שלום, אני, בניגוד לגידי, לא יכול להצביע על אמא שלך כמקור ל"צרות" שלך, שכן תארת גם הסטוריה של הטרדות מיניות (למרות שלא ציינת האם הדבר נעשה במשפחה או מחוצה לה). מכל מקום, אני חושב שאתה צריך לקבל טיפול ולקבוע לעצמך את היעד שלך, מבלי לדבוק בהכרח באחת האופציות שאתה מציב. אם אתה מרגיש שמצבך הנפשי מעורער ושתרופות יכולות להרגיע ולתת לך שקט או יציבות, אני מציע כי תפנה תחילה לפסיכיאטר בקופה והוא יוכל להפנות אותך הלאה ו/או לתת לך טיפול תרופתי במידת הצורך. תרגיש טוב.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים