פסיכואנליזה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/12/2007 | 23:58 | מאת: דין

שלום. אני מטופל כבר כחודש וחצי אצל מטפל שמגדיר עצמו כפסיכואנליטיקן (מטפל בשיטת הפסיכואנליזה). קראתי קצת על הנושא, ואפילו שאלתי אותו אישית - אבל עדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה במה עוזרת הפסיכואנליזה. הגעתי לטיפול אחרי זמן רב של רצון וצורך להתחיל בטיפול פסיכולוגי, ועכשיו כשאני בשיחות כבר זמן ניכר, אני לא מרגיש שאני מקבל איזשהו טיפול. יש רק ניסיון לבצע אנליזה וניתוח שלי, אבל אין שום ת'כלס, שום עצות, שום הכוונה, שום טיפול בעצם. אני מרגיש שאני לא ממש זקוק להוציא ולשפוך, אלא שאני זקוק לייעוץ, להכוונה וכיו'ב, למישהו מקצועי שידע לנתב אותי בדרכים שונות ולעזור לי בת'כלס,מבחינה אופרטיבית. מה שאני מקבל כרגע זה סוג של חפירות שאין בסופן משהו אופרטיבי, טיפולי, כזה שאני יכול לבחון אם עזר, לא עזר וכו'... וזה ממש מתסכל האם כדאי לי להפסיק את הטיפול? האם מישהו מכם התנסה בשיטת טיפול כזו והיא עזרה לו? אני ממש מתלבט איך להמשיך בעניין ואשמח לעצות ודעות נוספות מאנשים עם ניסיון. תודה

30/01/2008 | 10:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דין, הפרשנות היא אכן עצם מהותה של הגישה הפסיכואנאליטית והשמרנים בגישה זו רואים לעצמם חובה לא לכוון ולא לייעץ. ישנן גישות אחרות בהן המטפל נוטל חלק אקטיבי יותר של ייעוץ והכוונה מעשיים, כגון הגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית. מעט על הגישות העיקריות תוכל לקרוא כאן: http://www.giditherapy.com/faq/index.html . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

30/01/2008 | 15:46 | מאת: רועי

דין שלום, לא כתבת בן כמה אתה ומה היו ציפיותיך מהטיפול. האם שוחחת על הקושי שיש לך בטיפול עם המטפל עצמו? מנסיוני אוכל לומר לך שחקירה ממושכת יכולה באמת להרגיז ולא לתת תוצרים, בשלב הראשון, אך היא תוביל אותך להבין את הדברים שלך (אלה, שמעוררים אצלך את הצורך בעצות) בצורה טובה יותר. כנראה, שאתה עדיין לא נמצא בשלב ההוא. אולי אתה לא נותן לכך מספיק צאנס, למרות שיכולות להיות סיבות אחרות לכך, כמו למשל חוסר התאמה עם המטפל, מחסומים רגשיים שיש לך בעצמך ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים