שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/12/2007 | 05:58 | מאת: $

שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן: למה יש יותר הומואים מלסביות? זה נראה כאילו התחיל עידן שבו הבנות נשארו עם אותן תכונות אופי ומאוד נשיות ונמשכות לגברים אבל הגברים התחילו להיות פחות גבריים, יותר נשיים.. וזה כאילו תהליך שקרה רק אצל הגברים. ניכר שרוב הבנות נמשכות לבנים (יותר משהבנים נמשכים אליהן) בעוד שחצי מהבנים מתגלים כהומוסקסואלים. האם גברים לא מסוגלים להתאהב בנשים באותה מידה שנשים מתאהבות בגברים? בקיצור למה יש הרבה יותר הומואים משיש לסביות?

08/01/2008 | 20:21 | מאת: שאלה מעניינת

כאדם הפשוט מן השורה חסר ההבנה המקצועית בנושא, הייתי יכול להעלות במחשבה ראשונה 2 השערות שישר קפצו לי לראש: 1. ניתן לנחש שאחת הסיבות היא שלהומוסקסואלים יש יותר מה "לעשות" - יש אברי מין זכריים ויש גם ישבנים... משמע יש אפשרויות רבות מגוונות ביחסי המין... 2. ניתן לנחש שאחת הסיבות הנוספות גם היא, שלאורך ההיסטוריה, הגברים היו המין שהיה יותר סגור ויותר נמנהו מהתנהגויות חריגות, מבחינה חיצונית ומעשית לפחות, לעומת הנשים, שנראה שהיו מאז ומתמיד יותר חופשיות מהגברים. ייתכן שה"סגירות" העזה הזאת של הגברים לאורך ההסטוריה פשוט מאוד "התפוצצה" עם תחילת המודרניזם והחופשיות והפתיחות, וזה מתבטא ביותר הומוסקסואליות מאשר לסביות שכן אצל הנשים מכיוון שנראה שהייתה פחות פתיחות אז יש פחות מה ש"ירצה" "להתפוצץ" ו"לצאת החוצה" בעידן המודרני. אלו סתם השערות שאולי שוות מחשבה ולא יותר מזה אבל שאלת שאלה באמת מעניינת אז התחשק לי להגיב לך ברשותך =]

30/01/2008 | 10:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רב, לא ידוע לי על סטטיסטיקה כזו ואל האומדנים בדבר שיעור החד-מיניים באוכלוסייה יש להתייחס בזהירות רבה. מדובר במיעוטים מסתתרים, שאין כל רישום לגביהם, והמחקרים שנעשים עליהם נערכים תוך פנייה לחד-מיניים מוצהרים שמהווים רק חלק קטן ממגזר זה באוכלוסייה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים