יחסים בין הומו למשפחתו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/12/2007 | 09:49 | מאת: אמיר

שלום רב, אני בן 28 הומוסקסואל, ומזה 3 שנים שנים יש לי בן זוג, ואנחנו לא גרים יחד. לא סיפרתי להוריי על היותי הומו, אולם ברור לי שהם יודעים שאני הומו. אמא שלי מאוד נרקסיסטית, ומאוד חשוב לה מה חושבים עליה, וברגע שהבינה שאני הומוסקסואל ויש לי בן זוג (ע"י רמזים שנתתי), היא צימצמה את הקשר איתי למינימום במשך שנתיים, וגרמה לשאר המשפחה לעשות כן, ואף ניסתה לסכסך ביני לבין בן זוגי באופן דיפלומטי ולא ישיר. רציתי לודא שאכן הקשר איתי צומצם בגלל היותי הומו, וגרמתי לה להבין שאני פתוח לצאת עם בנות, ואז היא חידשה את הקשר באופן מלא, והפכה לאם דואגת וטובה, וגרמה כך לכל המשפחה לעשות כן. רציתי לדעת האם יש דרך לצאת כלפי אימי ומשפחתי מהארון באופן שיגרום להם לקבל אותי כהומו או לפחות שיגרום לי מינימום נזק ממנה. תודה אמיר

07/12/2007 | 12:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמיר, לפי תיאוריך, אמך שמה את צרכיה לפני צרכיך שלך ובכך מועלת בתפקידה כאם. לצערי, היא והמשפחה שהיא מנהלת אינם האנשים המתאימים לצאת בפניהם מהארון ולצפות לקבלה. יחסה של אמך מעיד על "קבלה על תנאי", כלומר, כשאתה עומד בדרישות שהולמות את ציפיותיה היא מקבלת אותך וכשלא אז לא. אולי לחברך יש משפחה תומכת יותר שתוכל למצוא בה סוג של בית חלופי. אולי תיצור לעצמך קשרים משמעותיים אחרים שיהוו תחליף למשפחתך. הדבר היחיד שאני יכול להציע בקשר לאמך הוא דווקא לשמור על ריחוק שימחיש לה שאתה יכול להסתדר גם בלי קרבתה, כהומוסקסואל. לא הייתי מדגיש את הנושא ולא הייתי מדבר עליו, אך התרחקות שלך (במקום החיפוש המאוד טבעי ואנושי אחר קרבה) היא ההזדמנות היחידה ליצור אצלה מוטיבציה לראות בך בן. אני יודע שאלה מילים קשות מאוד וייתכן מאוד שלצורך מאבק זה תזדקק להיעזר במטפל גיי-פרנדלי שישמש מקור תמיכה עבורך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים