לד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/12/2007 | 01:15 | מאת: פלוני אלמוני

לד"ר גידי רובינשטיין שלום, קראתי בעיון רב מספר הודעות שנכתבו בפורום לגבי הטיפול לשינוי האוריינטציה המינית של "עצת נפש", וכמי ששואף להתבונן על העניין באופן אובייקטיבי לחלוטין ולא מתוך רצון לתקוף את הדת, רציתי לשאול אותך מספר שאלות: האם אתה מכיר את שיטת הטיפול הזו, והאם אכן ידוע לך באופן אישי על מקרים כמו זה של הבחור שכתב כאן, קרי אנשים שאכן הצליחו להמיר את נטייתם, והפכו מהומוסכסואלים להטרוסכסואלים מוחלטים? האם במהלך עבודתך, כפסיכולוג קליני, נתקלת בהומוסכסואלים שטופלו בשיטה זו, והאם אתה יכול לומר באחריות מלאה ששיטה זו מהווה כישלון חרוץ? (בסה"כ שומעים לא פעם את הטענה כי שינוי מסוג זה הוא בהחלט אפשרי, וקצת קשה לי להאמין שאין בכך שמץ של אמת) כמו כן, אודה לך אם תוכל להסביר לי בבירור מהם היסודות העיקריים שעליהם מבוסס טיפול זה. בכבוד רב ובברכת חג חנוכה שמח, פלוני אלמוני

07/12/2007 | 12:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פלוני אלמוני, נתקלתי בהחלט במקרים שהיו "ניצולי" טיפול המרה כזה או אחר, לאו דווקא ב"עצת נפש" אלא טיפולים שנערכו ע"י פסיכולוגים המאמינים ששינוי נטייה מינית הוא עניין של רצון. לא נתקלתי באופן ישיר במטופלים שנעלמה אצלם לחלוטין המשיכה לבני מינם, אלא במטופלים שהכריחו את עצמם, כתוצאה מטיפול כזה, לקיים יחסים עם נשים. לרוב יחסי המין עם הנשים היו תוצאה של משיכה קלה שקיבלה חיזוק בטיפול. אולם אי-אפשר ליצור יש מאין ובמצב שבו אין כלל משיכה לנשים אי אפשר ליצור אותה ואז אכן אדם שעובר טיפול כזה נותר קרח מכאן ומכאן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

07/12/2007 | 23:49 | מאת: פלוני אלמוני

שלום לך ד"ר גידי רובינשטיין ותודה על התייחסותך הרצינית לשאלתי. השאלה שלי מתייחסת ספציפית לטיפול של "עצת נפש", ומה שאינני מבין הוא מהם היסודות עליהם מבוסס טיפול זה. אני יודע שישנם עדיין פסיכולוגים שנסיונותיהם לשנות את נטייתם המינית של הומוסכסואלים עלו בתוהו, אך השאלה שלי היא לגבי "עצת נפש": מהי הדעה הכללית הרווחת בנושא זה, על מה בדיוק מבוסס הטיפול, והאם אתה, באופן אישי, יכול לומר כי לפחות בחלק מהמקרים ניתן להפיק ממנו תועלת? בברכת חג חנוכה שמח, פלוני אלמוני

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים