תגובה לעומר, מכיוון קצת אחר..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/12/2007 | 21:55 | מאת: יואב

שלום לעומר ולבאי הפורום! קראתי את הדברים שכתבת, והם חיזקו אצלי מאוד הבנה שהולכת וקונה לה שביתה בהבנת המבנה והמניעים הסוציולגים והפסיכולגים של ההומוסקסואל,שככל הנראה נוגדת את עמדתו של ד"ר גידי המלומד. המשיכה (ולאו דוקא המינית) הגברית לנשים היא הדבר הטבעי ביותר. היא כמו האש הנמשכת כלפי מעלה, כמו מגנט למתכת וכו'. ההיגיון העומד מאחורי טענה זה מתבסס על ההבנה הבראשיתית המושתת על פסוקי הטקסט המקראי הבאים: ו?י??ק?ר?א ה?א?ד?ם ש??מו?ת, ל?כ?ל-ה?ב??ה?מ?ה ו?ל?עו?ף ה?ש???מ?י?ם, ו?ל?כ?ל, ח?י??ת ה?ש???ד?ה; ו?ל?א?ד?ם, ל?א-מ?צ?א ע?ז?ר כ??נ?ג?ד?ו?. ו?י??פ??ל י?הו?ה א?ל?ה?ים ת??ר?ד??מ?ה ע?ל-ה?א?ד?ם, ו?י??יש??ן; ו?י??ק??ח, א?ח?ת מ?צ??ל?ע?ת?יו, ו?י??ס?ג??ר ב??ש??ר, ת??ח?ת??נ??ה. ו?י??ב?ן י?הו?ה א?ל?ה?ים א?ת-ה?צ??ל?ע א?ש??ר-ל?ק?ח מ?ן-ה?א?ד?ם, ל?א?ש???ה; ו?י?ב?א?ה?, א?ל-ה?א?ד?ם. ו?י??אמ?ר, ה?א?ד?ם, ז?את ה?פ??ע?ם ע?צ?ם מ?ע?צ?מ?י, ו?ב?ש??ר מ?ב??ש??ר?י; ל?ז?את י?ק??ר?א א?ש???ה, כ??י מ?א?יש? ל?ק?ח?ה-ז??את. ע?ל-כ??ן, י?ע?ז?ב-א?יש?, א?ת-א?ב?יו, ו?א?ת-א?מ?ו?; ו?ד?ב?ק ב??א?ש??ת?ו?, ו?ה?יו? ל?ב?ש??ר א?ח?ד. ו?י??ה?יו? ש??נ?יה?ם ע?רו?מ??ים, ה?א?ד?ם ו?א?ש??ת?ו?; ו?ל?א, י?ת?ב??ש??ש?ו?. (ספר בראשית פרק ב) הנובע מן הפסוקים הללו הוא ההכרה, שהאישה היא ההשלמה של הגבר ("עצם מעצי ובשר מבשרי"), וזה גם ההסבר למה האשה נקראת אשה - "כי מאיש לוקחה". הת'כלס של מה שאני רוצה לטעון, הוא שכל גבר, לא משנה כמה הוא נמשך לגברים, ולא משנה עם כמה עם גברים הוא יהיה - אף גבר אבל אף גבר, לא יוכל להעניק לו מה שאשה יכולה להעניק. אינני מדבר פה ברובד הפיסיולגי והאנטומי, שפה זה ברור. אני מדבר ברובד הנפשי-הנשמתי. אני מקבל את התפישה המיושנת, שהיום יותר יותר חוזרת לעולם המחקר, של החלוקה המהותנית בין גבר לאשה, על סוגים שונים של אינטלקט או יותר נכון כישורים (כמובן שזה לא מוחלט ומשתנה בין איש לאיש ובין אישה לאשה) ועל כן המשיכה בין גבר לאשה איננה רק משיכה גרידא! מדובר בתנועה! תנועה נפשית!! תנועה לשיבה הבראשיתית להתאחד מחדש עם האשה - שזה המביא לשלמות האמיתית של האדם. שכן, מיהו האדם ע"פ המקרא? התשובה: "זכר ונקבה בראם, ויקרא את שמם אדם ביום הבראם". שימו לב! הזכר והנקבה ביחד קרואים אדם! כי זה השלם! זוהי האחדות הבראשיתית. עבור מי שמקבל את נקודות ההנחה שהנחתי יכול להגיע למסקנה הבאה: הומוסקסואליות פעילה, הינה חתירה נגד טבע זה של האדם, נגד התנועה הטבעית הזאת, הפיזיקלית כמעט שמתרחשת. היא יוצרת חיכוך עם המציאות הקיימת. כמו לגזור את הילד החי, כמו המגנט שמנסה לברוח מהמקרר, כמו המים שמנסים לזרום במעלה הנר. כאן אני חייב להדגיש: אינני מזלזל כלל וכלל בנטיותיך המיניות. לא שלך ולא של ציבור ההומו-לסבי. אינני מבטל אותם בהינף יד. אז מה כן? אני מתבסס על הטענה שלגבי 80% מההומוסקסואלים האוריינטציה המינית איננה מהותית, אלא נובעת מגורמים פסיכולגיים כאלה ואחרים שע"פ רוב קשורים בילדות, התבגרות, יחסי אבא-בן (מה שנקרא תסביך אדיפוס ההפוך), סביבה וחברה, וכמובן קווי האופי האישיים של האדם ודרך תגובתם לסיטואציות שונות. מתבססים על כך מחקרים על רה-אוריינטציה, תרפיה רפארטיבית, התנהגות נוירוטית, נרקסיזם עמוק ואינפנטליזם ועוד, שלא כאן ארחיב עלינם. ע"פ תזה זו, אפשר למצוא גם הסברים שונים איך למרות השקפת המקרא בכל זאת יש משיכה מינית לבני אותו המין. הבולט בהם, לדוג', הוא הארוטיזציה - החלת איכויות ארוטיות על דמות שהגבר רוצה להידמות (בד"כ יותר גברית מאותו הגבר שאולי היא גורמת לו לתחושת נחיתות). זה מסביר מאוד למה, זוגיות הומוסקסואלית איננה מחזיקה מעמד, ולמה ידוע כ"כ שיש הרבה בגידות במגזר זה - כי הביסוס של הזוגיות, במודע ולרוב שלא במודע, הוא על יחסי מין וסיפוק צרכים אנוכיים. כאשר אלו מתפוגגים, או כאשר צריכים ריגושים אחרים - הקשר הולך ומתפרק. האם לזה יקרא זוגיות? כל זה על קצה המזלג ואפשר וראוי להרחיב את היריעה, אך רק רציתי להעיר להאיר נקודת מבט שונה לחלוטין, שכפי שכבר אמרתי הולכת ומתבססת יותר ויותר. היה חשוב לי, במיוחד בגלל שהחשיבה הזאת ממש לא נחשבת אופנתית וכמובן שהגופים ההומו-לסבים לא מכירים בה ולכן היא מתקשה להיכנס למיינסטרים. יותר היה חשוב לי שתדע, שע"פ רוב, ואולי גם לגביך, יש אפשרות לשינוי האוריינטציה המינית. ושאין צורך לחיות בזהות כפולה, בדואליות, בחיים עם גבר שאין לי ספק שלא יוכל להעניק לך את מבוקשך האמיתי - את ההשלמה שלך, את החצי השני שלך. אשמח לשמוע תגובות יואב

05/12/2007 | 15:28 | מאת: מבולבל

בקשר אליך אין שום בלבול..אתה בטוח הומו.מזכיר לי את הרפובליקנים בארה"ב שמטיפים נגד ההומוסקסואליות,ובחדרי חדרים עושים את מה שעושים. את מי אתה מנסה לשכנע עם ההטפה הזו?אותנו או את עצמך? למה אתה בכלל נכנס לפורום הזה?בתקופה שהייתי סטרייט לגמרי בכלל לא עלה בדעתי להכנס לאתר שכזה. ולצורך הויכוח,נניח שאתה צודק וההומוסקסואליות נובעת מסיבות פסיכולוגיות,קשר עם ההורים וכו'.אז יש דרך לבטל את כל התהליכים שהתבשלו בנפשו של אדם במשך שנים ולהפוך אותו לסטרייט?אני לא שמעתי על משהו בסגנון,ובטח לא על תאוריה לא דתית. אתה בסה"כ בן אדם די הזוי,ללא ספק בעל בעיות זהות מינית,שמתעטף בשפה עאלק מדעית או גבוהה כדי להסתיר את חוסר האינטיליגנציה שלך.

05/12/2007 | 21:02 | מאת: לידידי המבולבל וליואב

לידידי המבולבל! אינני מבין מדוע אתה מתקיף כה קשות את יואב שבסך הכל בא להניח על השולחן חוות דעת קצת שונה ממה ששמעת? מדוע להפןך אותו להומו? אולי הוא היה פעם והיום כבר לא(אני אישית מכיר הרבה כאלו,אז שלא יגידו שזה לא קיים.....)? אולי הוא כלל לא היה אף פעם הומו אלא שפשוט רוצה לעזור לבעלי נטיות הפוכות שמעונינים לצאת מזה?? אולי הוא הומו שבא לשתף ולחלוק עם הציבור מה שלמד כדי לקבל חיזוק להתמודדות ולסבל שעובר יומיום?? ידידי!!! אנחנו במדינה דמוקרטית!! בוא נכבד את עצמינו בזה שנכבד את ההשקפות השונות,גם אם הם לא הדברים שאנחנו רגילים/אוהבים לשמוע. בסוף אחרי שנשמע את מגוון הדעות ,נוכל לשקול בהגינות כלפי עצמינו,ולבחור!!! אף אחד לא מכריח אף אחד לנהוג כהשקפתו. וכעת לגופו של עניין. אין כזה מושג טיפול דתי/תאוריה דתית/תאוריה דתית טיפולית.אין.לא היה.וגם לא יהיה. המשפטים הללו הם שיבוש של מושגים אחרים ואסביר אותם בקצרה. היהדות,(ואולי גם דתות אחרות) לחלוטין אינה שוללת משיכה הומוסקסואלית,היהדות אינה רואה בנימשך לגבר אחר משהו סוג ב' וכדו' היהדות אינה סובלת מהומופוביה(ובודאי לא א-לוקים שברא גם את ההומואים.....). מה שכן היהדות אוסרת לחלוטין,בלי שום מקום לעירעור ודיון,זה קיום יחסים הומוסקסואלים. וזה אומר שכל עוד מי שנמשך לגברים,ולא מקיים איתם יחסי מין,יכול להחשב מבחינת היהדות לצדיק גמור! הבעיה מתחילה בסבל הכפול והמשולש של הנמשכים לגברים: א.הם מנועים מלקיים יחסי מין לגמרי(כי עם נשים הם לא יכולים) ב:אין הם יכולים לשאת אישה וללדת ילדים ולהשאיר אחריהם קיום והמשכיות בעולם. ג:מעמד חברתי ויחס בלתי הולם באפן גורף מצד החברה כולל(לרוב)אפילו בני משפחה הקרובים ביותר. בשל המצב העגום של אותם בעלי משיכה הפוכה,ובשל הסבל הגדול שהוא מנת חלקם,ישבו מיטב הפסיכולוגים והפסיכיאטרים וניסחו טיפול מיקצועי (או כמה סוגי טיפולים,למען האמת) טיפולים שהוכיחו את עצמם לאין ספור ויש עדויות לאין מספר של אנשים שהקימו משפחות, ילדו ילדים,וחיים באושר אמיתי ומעידים על עצמם שהם לא מבינים איך נמשכו בעברם, לגברים. בשל הצלחת הטיפול,כיום,בשנים האחרונות הטיפול לא משמש רק הומוסקסואלים דתיים,אלא גם חילונים,נוצרים ערבים וכו' ולמען האמת זה טרנד חדש,אומם די "חדשני", שנתקל בחוסר אימון ובהתקפות,אבל עובדתית,זה יוצר סחף.הפניות לאירגונים הדתיים(לטיפול הלא דתי שלהם...)הולכים וגוברים מיום ליום,וניתן לברר זאת בקלות! כמובן שעל הדרך ממילא נפתרות אין ספור בעיות נוספות,כגון: בעיות בביטחן העצמי,בדימוי עצמי נמוך,בשינאה עצמית,בעיות תקשרות,בעיות עם המשפחה/ההורים/האבא,פחדים מסוגים שונים, וכמובן שיש העצמה אישית גדולה מאוד בכל התחומים,המוטיבציה להתקדמות בחיים עולה לאין שיעור,ועוד הרבה דברים טובים כמתנה מן מצד. הבעיה האמיתית של הגישה הזו היא שבשביל הטיפולים הללו צריכים מוטיבציה עצומה,כח רצון אמיתי וחזק והתמודדות רצינית יומיומית עם המשיכה הזו,מה שגורם להרבה אנשים לנסיגות ולמשברים ומאריך את תקופת הטיפול. ופה, לנישה הזו נכנסים האירגונים האחרים,אלו שמציגים את שיטות הטיפול הללו כשרלטנות,כשקרים,כמזיקות,"כדתיות",כהטפות...(כאילו שהפסיכולוגים מקריאים פרקים מהתנ"ך או מאיימים באש הגהינום.....)כלא מספיק מקצועיות וכדו', ומציעים אלטרנטיבה נהדרת!!!! פשוט וקל! קשה לך להתמודד?? אז אל תתמודד! תאהב את עצמך כמו שאתה! אם כולם יסלדו ממך,נקים לך קהילה שתכיר בך ושם יקבלו אותך! אתה רוצה ילד?? תאמץ ילד! אומנם הוא לא יהיה שלך והוא יסבול נורא כל חייו,ויתכן שגם יהפך בעצמו להומו(וזה נורא לא מוסרי) ואם לא,אולי יפתח הומופוביה כנגד שני אבותיו. אם אחד מאבותיו ישחק את תפקיד האמא(הפסיבי)הרי שתהיה לילד פגיעה קשה בגבריות שלו,וסתירה נוראית באישיות,כיון שיש לו שני גברים בחיים שלו -שמהם צריך ללמוד דמות גבר מהי,-שהם שונים אחד מן השני.שלא לדבר על זה שדמות אמא וחום אימהי לא יהיה לו ומי לא זקוק לאמא??? מסתבר מאוד שיהיה דחוי ומשוקץ מבחינה חברתית בכיתה ובשכונה,במיוחד אם הורי חבריו יסבלו מהומופוביה וזה החינוך שיורישו לילדיהם.ואם המורים שלו יהיו כאילו...כואב הלב לחשוב על אוסף נדיר של בעיות נפשיות שהילד הזה יפתח כבר מגיל צעיר. אבל מה זה חשוב אם אפשר לא להתמודד?? ואם תרצה להתחתן?? אזי הסיכויים לנישואיים מונוגמיים כמעט לא קיימים,כפי שדר' גידי הנכבד ענה פה בפורום שזה כמעט לא קיים ואין רישום של זוג הומו שהגיע לזיקנה מתוך יחסי אהבה רצופים. ואם בן זוגך יבגוד בך?? לא נורא אל תתמודד!!! פשוט תמצא משהו חדש. ומה יקרה כאשר תתבגר והגוף שלך לא ינצוץ במועדונים ולא ימשוך בני זוג פוטנציאלים??? אז מה? תזדקן ערירי?? מול המחשב גולש באתרי פורנוגרפיה??? עכשיו ברור למה מה שכתב יואב זו לא הטפה?? ברור מדוע זה לא טיפול לדתיים בלבד?? ברור למה הגישה הכביכול "דתית" נהפכת לאופנה וסוחפת אחריה את חברי הקהילה?? עכשיו תשקול מחדש ותחליט מה בא לך! בהצלחה!!!!

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים