על רגישות של מטפל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/11/2007 | 10:16 | מאת: אמיר

שלום רב רציתי לשתף משהו שקרה לי במהלך טיפול אצל פסיכולוג. פשוט מרגיש צורך לדבר על זה. אני בטוח שזו הרגישות יתר שלי ובכל זאת. במהלך שיחה עם המטפל שבו דיברנו על אפשרות שאני אעבוד עם ילדים. אני אדם שמאד אוהב ילדים ומאד מכבד ילדים וזוכה ליחס דומה מהם. המטפל שלי יודע שאני גיי. והדרך שלו להלהיב אותי מהרעיון שאני אעבוד בעתיד עם ילדים היתה דרך המשפט "אתה יודע איזה אורגזמה תקבל מעבודה מול ילדים!" באותו רגע המשפט צרם לי אבל הדחקתי את זה. בימים שאחרי איכשהוא זה עלה והכעיס אותי. באותה פגישה הוא גם בחר להשתמש בדימוי נוסף שיש לו קונוטציה מינית. אבל הכי קומם אותי ההקשר של ילדים. איך מטפל יכול לדבר על אורגזמה בהקשר של תום וטוהר של ילדים!? האם יתכן שהמטפל שיפוטי כלפיי הנטיה המינית שלי? האם הוא תופס אותי בצורה סטריאוטיפית והוא פשוט מעד בלשונו? או שמא זו רגישות היתר שלי? תודה, אמיר

21/11/2007 | 19:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמיר, אין ספק שהמטפל לא התכוון לאורגזמה במובן המיני. אולי זה לא הביטוי המוצלח ביותר לתיאור ההתלהבות מעבודה עם ילדים, אך יש לקוות שהוא חף מכל קונוטציה מינית. יחד עם זאת, הייתי מציע לך לשתף אותו ברגישות שלך (שאינה נראית לי רגישות-יתר) ובתחושות הקשות שהדימוי עורר בך. יש כאן מידה רבה של חוסר רגישות של המטפל והרגישות שלך לכך בהחלט במקומה. בהחלט שווה להבהיר דברים וליישר קו. ייתכן גם שהמטפל שלך, בעיקר אם הוא סטרייט, לא בדיוק יודע כיצד לאכול את ההומוסקסואליות שלך ויש לו דעות קדומות באשר לקשר בין עדינותם של גייז והתאמתם לעבודה עם ילדים בשל כך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

23/11/2007 | 18:19 | מאת: רועי

היי אמיר אני חושב שהמסר שלך לא נובע מרגישות יתר שלך אלא מרגישות חסר אצל המטפל שלך. איני יודע כמה זמן אתה נמצא אצלו בטיפול, אך על פניו ההערה הזו שלו נראית מאוד לא מתאימה (לא במסגרת טיפול ולא בהקשר של ילדים) ואני חושב שזו דרך רעה להלהיב. אני מסכים עם גידי שטוב יהיה שתשוחח איתו על ההערה הזו, ואולי כך גם על "הומופוביות" המיוחסת לו, כך באופן נרמז בהודעה שלך ומדוע הוא צריך להלהיב אותך?(שהרי אתה כותב שאתה אוהב מאוד ילדים) בהצלחה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים