חבר ביסקסואל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/10/2007 | 08:48 | מאת: שרית

שלום, אני ובן זוגי ביחד כבר 4 שנים. הוא בן 31 ואני מעט יותר צעירה. לאחרונה גיליתי שבמהלך כל שנות חברותנו הוא היה רשום באתר הכרויות לגברים, דיבר שם עם בחורים, ולאחר מכן אונן במחשבה עליהם. באתר היו תמונות גוף שלו וגם תמונת פנים שהוא הראה לחלק מהבחורים (הוא הראה לי וסיפר לי לאחר שגיליתי). הוא טוען שהוא עשה זאת במהלך כל העשור האחרון וזה היה כבר הרגל ואיזה סוד גדול שהוא לא סיפר לאף אחד. בגיל 22 היתה לו התנסות מינית עם בחור מהאינטרנט (לא שכבו רק נגעו) ומאז הוא לא ניסה. היו לו חברות לפני. הוא תמיד התאהב בבנות ומעולם לא בגברים. הוא טוען שבאתר הזה הוא פרק את הצורך הזה שלו, ודיבר עם אנשים על הקשיים שלו. ועכשיו כשאני יודעת על זה, הוא לא צריך את האתר הזה יותר. בינתיים מאז שגיליתי הוא סיפר לי על שני מקרים שהוא ראה בחורים ברחוב ו"הסתכל" עליהם... הוא אומר שהוא כנראה ביסקסואל, נמשך אלי מאוד ובוחר בי, ורוצה לבלות את כל החיים שלו איתי, הוא יודע שיש לו משיכה לגברים אבל לא רוצה לממש אותה. היחסים שלנו היו מאוד טובים לפני הגילוי: אנחנו מבלים הרבה ביחד, צוחקים, דואגים אחד לשני, הסקס טוב- ורוב הזמן הוא יוזם אותו (3-4 פעמים בשבוע). יש לציין שגם אבא שלו ביסקסואל... והוא עדיין עם אמא שלו (למרות שהיחסים בינהם לא הכי טובים על רקע הביסקסואליות). ניסיתי להציע לו הפסקה כדי שיבחן את נטיותיו והוא אמר שהוא לא רוצה לשכב עם גברים. אני מנסה להבין איך הנטיה הזאת תשפיע על המשך חיינו. באיזה אופן היא תתממש? והאם זה יפגע בזוגיות. לפני הגילוי דיברנו על חתונה. אני אוהבת אותו מאוד, אבל לא רוצה לעשות את טעות חיי וחושבת עכשיו שאולי אני צריכה לעזוב על אף אהבתי הרבה והבטחותיו. האם בגידה שלו עם גבר היא עניין של זמן, או שאולי הוא באמת יכול להיות מונוגמי כפי שהוא אומר?

24/10/2007 | 16:58 | מאת: אחד שמבין

את יכולה להיות רגועה. לפי איך שאת נשמעת לא נראה לי שהוא יבגוד בך... הרי הוא נמשך אלייך והוא לרוב יוזם את הסקס. לדעתי את יכולה לסמוך עליו, הרי את גם נהנית מהקשר...

07/11/2007 | 11:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרית, את שואלת שאלה מעניינת מאוד, משום שהיא באה ממך ולא מחברך. באופן כללי, ייתכן מאוד שחברך ביסקסואל, כלומר, נמשך לבני שני המינים וכרגע, מסיבות רציונאליות, בחר לממש רק את משיכתו לגברים. הטיפול בביסקסואלים נועד לרוב לאפשר להם ליהנות משני העולמות http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html וכמובן שאז מדובר בהפרת המונוגמיה. כאישה של ביסקסואל, כדאי לשכוח לרגע מהביסקסואליות ולהיזכר דווקא בסטטיסטיקה על בגידות של גברים סטרייטים ועל אחוז הגירושין הנמצא בעלייה מתמדת (50% בארה"ב ולמעלה משליש בישראל). במילים אחרות, מה שאני מציע לך הוא לבחון את הקשר עם חברך לא לאור איזה שהוא אידיאל של מונוגמיה אלא באופן יחסי והשוואתי לקשר עם גבר סטרייט שהבגידה שלו בך הייתה הרבה יותר כואבת. עם גברים ייתכן שגם אם הוא יבגוד היחסים יצטמצמו ליחסי מין מזדמנים ואילו עם נשים הדבר יהווה סכנה ממשית לנישואין. אם את עומדת על מונוגמיה מוחלטת, לא הייתי מציע לך לבנות על הבטחותיו בהווה וכן, אני חושב שזו רק שאלה של זמן עד שהוא יתחיל איזה שהוא מגע עם בני מינו. עם זאת, זה לא יותר בטוח בעיניי מקשר עם גבר סטרייט ואני בטוח שהוא יהיה רגיש יותר לצרכייך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

07/11/2007 | 16:16 | מאת: רועי

שרית היי, כהומו שלא היה מעולם ביסקסואל (למרות שקיים יחסים עם נשים) אני יכול ליעץ לך לרדת ממנו. מדוע הוא איבד עניין באתר לאחר ש"גילית"? האם אין לו צורך או משיכה יותר? האם אלה תלויים וקשורים באי-ידיעתך? כפי שאומר גידי, אכן, קשר סטרייטי לא פחות חשוף לחשש בגידות. אך לא זו השאלה. משום שגם אם הוא לא יבגוד הלכה למעשה (ומהי בגידה - האם אוננות באתר היא בגידה בעינייך?) הוא עדיין יוכל לתת דעתו לגברים אחרים ולמה שנמצא מחוץ למה שאיפשר לעצמו. ולכן בסופו של דבר, ולדעתי האישית בלבד, תשומת הלב ותשומות הרגש לא יהיו מופנות אלייך, כפי שראוי שיהיו. בהצלחה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים