תקיעות במערכת יחסים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/10/2007 | 16:54 | מאת: תקועה

שלום ד"ר, אני בזוגיות עם אישה מזה מספר שנים, הייתי עד לא מזמן בטיפול פרטני בעניין של זהות מינית, עד לפני הקשר הנוכחי, הייתי מספר שנים עם גבר, עד היום ישנה משיכה מינית לגברים, אך בתוך תוכי אני יודעת כי הקשר עימם מסתכם אך ורק במיטה (אולי לא ניסיתי מספיק?), בת הזוג רוצה לקחת את הקשר קדימה, אך אני לא מסוגלת (יש לציין שאני בתוך הארון, פרט למספר חברים), הזוגיות כעת בעיה חמורה, צריכות לקבל החלטה האם להישאר יחד או להיפרד, האם ייתכן מצב כזה? לדעת שזה המקום שלך, אך עדיין לא מסוגל לקחת אותה קדימה? האם התלבטות נשארת לתמיד? האם יש משהו לעשות בנוגע לזה? בטיפול לא הגענו למשהו ספציפי, דיברנו על זה המון

07/11/2007 | 11:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תקועה, בוודאי שייתכן מצב כזה. הרי את בתוך הארון וכל קידום של הקשר כרוך בחשיפה. קצת חבל לי שאינך מסוגלת ליהנות משני העולמות, לאור העובדה שאת נהנית ממין עם גברים. נראה לי שמיהרת להסיק מסקנות (לא כתבת בת כמה את). קראי את המאמר על ביסקסואליות: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html . קל יותר לפתח קשר זוגי-משפחתי עם גבר, בעיקר כשמבחינה הומוסקסואלית את בארון. האם לא התייעצת על כך ועל נושא הארון בטיפול שהיית בו? אולי שווה לחזור לעוד כמה שיחות? בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

08/11/2007 | 11:34 | מאת: תקועה

שלום ד"ר, מקווה שאתה מרגיש טוב יותר. תודה על התשובה, אני בסביבות גיל ה-30, אני יכולה להנות משני המינים, הבעיה היא כשאני בתוך קשר, כשהצד השני כל כך טוטאלי ויודע מה הוא רוצה, קצת בעייתי, אני חייבת איפשהו לותר על משהו אחד, אולי בפנטזיות ובחלומות כן. האם ישנה דרך להגיע לשלמות? האם אני אהיה חייבת לחיות את החיים "הנורמליים" בכדי להגיע לתובנות? האם קפיצה למים העמוקים (לצאת מהארון) יועילו? תודה רבה

08/11/2007 | 13:13 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תקועה, את שואלת שאלות חשובות מאוד, אך למעשה כולן לא בתחום הפסיכולוגיה אלא בתחום שיקולי הרווח וההפסד שכולנו עושים כאשר אנחנו מקבלים החלטה בכל תחום. למעשה, בכל תהליך קבלת החלטות יש החמצה של האפשרות שעליה ויתרנו. נראה לי יותר קל חברתית לחיות עם גבר שאת נמשכת אליו מינית ורגשית ולהשאיר את הקשר עם הנשים כ"תחביב", אך רק את יודעת במה כרוכה יציאה מהארון מצידך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים