שינוי הנטיה המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/08/2005 | 21:33 | מאת: seasonal

מממ...רציתי לדעת קצת על טיפולים העוסקים בשינוי הנטיה המינית ובכלל אם יש לכם קישורים למחקרים הקשורים לנושא, אשמח לקבל כל דבר. תודה מראש.

30/08/2005 | 00:14 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום seasonal, טיפולי המרה (conversion therapy) הוכחו כמזיקים מאוד. סיכוייהם להצליח אפסיים וכשלונם גורם למטופל לתפוס את עצמו כמי שנכשל בחיים ובטיפול. מעטים מאוד המטפלים החילוניים העוסקים כיום בסוג זה של טיפולים ומעת לעת, כשמגיעים אליי, פליטי הטיפולים הללו, רוב העבודה הטיפולית היא בתיקון נזקים. טיפולים כאלה היו מקובלים בשנות החמישים והשישים ועד תחילת שנות השבעים בעיקר בהשראת פרשנות מוטעית של הגישה הפסיכואנאליטית (פרויד עצמו שראה בהומוסקסואליות קיבעון התפתחותי גם הוא עודד אנשים להשתמש בפסיכואנליזה כדי לעזור למטופל לקבל את עצמו: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a10.asp ) . כיום עוסקים בטיפולים אלה בעיקר אנשי דת או אנשי מקצוע דתיים המגוייסים על ידיהם. ברוב מדינות העולם נחשבים טיפולים אלה כעבירה על כללי האתיקה המקצועית בגלל הנזק שהם גורמים. אגב, גם להערכת אלה שתמכו בטיפולי המרה, הצלחת השינוי קרתה ב-20% מהמקרים ולא נערך כל מחקר מעקב שהצביע על כך שהשינוי נשמר לאורך זמן. אולי במצבים שאדם נמשך לבני שני המינים ניתן לעודד אותו ליצור קשר עם בני המין השני, אך אין טיפול ש"יגמול" אותו מהמשיכה לבני מינו. ואולם, כאשר אדם נמשך אך ורק לבני מינו ניתן לקבוע באופן חד-משמעי כי לא ניתן ליצור יש מאין (קישור רלוונטי נוסף: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a17.asp ). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

30/08/2005 | 01:07 | מאת: שינוי

שלום לכולם, אני מניח שהכוונה כאן היא למחקרו של ספיצר (פעיל ידוע למען זכויות גייז) שפורסם באוקטובר 2003 ב Archives of Sexual Behavior , משום שזהו המחקר העדכני ביותר והאמין ביותר. 20% (ליתר דיוק 19%) דיווחו על שינוי מלא מהומוסקסואליות להטרוסקסואליות, אך רבים אחרים (למעשה רוב הנבדקים במחקר) דיווחו על שינוי בהיקף אחר. אביא את הדברים בצורה מדוייקת : 37 (19%) of the respondents reported "complete" change, with no lingering homosexual thoughts, fantasies OR desires. 119 (60%) met Spitzer's criteria for "good heterosexual functioning" (which included never OR rarely having same-sex thoughts during heterosexual sex). אגב, השינויים עליהם דובר הם בהכרח (עפ"י המחקר) שינויים שהחזיקו מעמד לפחות 5 שנים. והערה נוספת (מחוץ לתחום הנידון): מי שאינו מאמין שדברים יכולים להיווצר יש מאין, צריך לתהות איך נוצר היקום ואיך נוצרו החיים על פני כדור הארץ.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים