שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/08/2005 | 19:05 | מאת: הדר

הי! בנה של אחותי בן השנתיים וחצי לא משחק במשחקים אופייניים של בנים הוא לובש חולצה ואומר"תראו זה כמו שמלה" הוא רוצה להתאפר ושואלים אותו אם הוא בן או בת אז הוא אומר שהוא בת. האם זה בטוח שהוא יהיה הומו עפי נתונים אלה? תודה רבה

29/08/2005 | 23:59 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הדר, אפשר לחוש את הדאגה העמוקה בין המילים שלך. שום דבר לא בטוח, אך מחקרים שהישוו ביוגרפיות של גברים הומוסקסואלים לאלו של גברים הטרוסקסואלים בהחלט הצביעו על נטייה הפיכת מגדר ברורה של הראשונים כבר בילדותם. הם העידו כי הם העדיפו משחקי בנות, חברת בנות ובמקרים מסוימים אף התאפרו ולבשו בגדי בנות בסתר. כלומר, הייתי אומר שקיים סיכוי של יותר מ-50% שהילד יגדל להיות הומוסקסואל ובמקום לדאוג, הייתי מציע להכין את הקרקע, כלומר, לחכות לו באווירה מקבלת ותומכת עם מסר חד-משמעי שאתם כמשפחה עומדים מאחוריו ומקבלים אותו ללא תנאי. אני יודע שזה דורש עבודה עצמית קשה וויתור על הציפיות האוטומאטיות שיש מבן, אך באמת חבל שבנוסף למאבקים שאולי צפויים לו (במידה ואכן יסתבר שהוא הומוסקסואל), ייאלץ להיאבק גם עם משפחתו. היו מוכנים לכול וקבלו אותו ללא תנאי כבר עכשיו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים