זוגיות אצל הומוסקסואלים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2007 | 21:06 | מאת: חוקר תופעת ההומוסקסואליות

מימות עולם ועד היום,הזוגיות הרגילה של גברים ונשים הוכיחה את עצמה.מאות מיליארדים(ומסתבר שאפילו יותר)של זוגות במשך אלפי שנה,בכל העולם,הקדום והמתקדם,חיו באושר ואושר עד יום מותם,בזוגיות מושלמת ויחסי אהבה עד יומם האחרון, ברצוני לשאול,מה ידוע לנו כיום על זוגות הומוסקסואלים שחיו כבני זוג במשך תקופות חיים ארוכות,שחיו באושר ועושר באהבה וחיבה עד יומם האחרון,שהזדקנו זה לצד זה מתוך קשר זוגי תומך,בונה ומשגשג? אשמח לדעת מה ידוע בענין הזה,האם קימים רישומים,מחקרים או מידע רציני בנושא.

25/09/2007 | 12:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חוקר, קודם שאתייחס לזוגיות הומוסקסואלית, אני רוצה רק לסייג את דבריך לגבי זוגיות הטרוסקסואלית ולהזכיר לך ששיעור הגירושין נמצא בעלייה מתמדת, הוא עומד כיום בישראל על יותר משליש ובארה"ב מגיע ל-50% ואפילו יותר. על כך יש להוסיף זוגות רבים שרחוקים מלחיות באושר ועושר ולא מעיזים להיפרד מסיבות שונות. לגבי זוגיות הומוסקסואליות רב הנסתר על הגלוי. מדובר עדיין במיעוט מסתתר, לפחות במובן המחקרי של המילה ובניגוד לבדיקת המצב המשפחתי של האוכלוסין (אפילו במשרד הפנים), אין רישומים דומים על הומוסקסואלים ולסביות. המחקרים הרבים שנעשים הם לרוב איכותניים, כלומר, בודקים מספר קטן של זוגות לעומק - אך הם חסרי משמעות במובן של סקר סטטיסטי. אפשר להצביע, עם זאת, על מספר מגמות המסתמנות מתחום הפסיכולוגיה של הבדלים בין המינים. אנו יודעים שגברים הרבה יותר מנשים שואפים לגיוון ונשים ליציבות. מכך ניתן להסיק שהצירוף של שני גברים בזוגיות מועד יותר לזעזועים לעומת הצירוף של שתי נשים לסביות. לפי מחקרים עדכניים שונים אכן קיימת בעיה במונוגמיה בקשרים זוגיים בין גברים. בהחלט יש זוגות גברים שהזדקנו יחד, אך שוב, ממחקרים איכותניים, ידוע מעדויותיהם שחלקם הגיע להסדר של קשר פתוח מבחינה מינית. אל כל הממצאים הללו יש להתייחס בהסתייגות רבה הואיל ואין כל רישומים מסודרים, כמו באוכלוסיית סטרייטים, ומדובר בממצאים התרשמותיים בלבד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים