חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2007 | 14:15 | מאת: מיקי

שלום שמי מיקי ואני חדשה כאן. אני בת 31 לסבית ונמצאת בזוגיות מזה חודשיים. אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית ואיתה מגיעות תנודות חריפות במצב הרוח ובשאלה מה אני מרגישה. יש ימים שאני מאוד אוהבת אותה וימים שפשוט לא... השאלה שלי היא יותר לכיוון המיני. אין לי חשק מיני. (זה המקום לספר כי אני נוטלת ציפרלקס כדור ליום) וזה לא רק איתה. גם לפניה.. הייתי פעם בנאדם עם המון חשק מיני עם רצון לסקס וקרבה. וכיום זה פשוט הופך לטורח. מה עושים?

25/09/2007 | 12:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיקי, ברוכה הבאה לפורום. אני מקווה שתמצאי בו מקום בטוח. הירידה בחשק המיני יכולה להיות בהחלט תופעת לוואי של הציפרלקס. אם יש לך שינויים תכופים במצב הרוח, ייתכן שניתן לשלוט בהם טוב יותר ע"י תרופה מייצבת (למשל, למיקטל) שגם עשויה לעזור יותר וגם מאופיינת פחות ע"י ירידה בליבידו. שווה להתייעץ עם הפסיכיאטר שרושם לך את הציפרלקס (אם את מקבלת אותו מרופא המשפחה, יש לעבור לצורך כך לפסיכיאטר). הירידה בחשק המיני יכולה להיות נלווית הן להפרעת מצב הרוח והן להפרעת האישיות ולכך יש להתייחס בטיפול פסיכולוגי. הייתרון שלך, לעומתנו הגברים, הוא שאת יכולה ליהנות בינתיים מביטויי החיבה הפיזיים, גם ללא חשק מיני. אשמח להתעדכן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים