מתי כדאי?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/08/2005 | 07:58 | מאת: בינתיים בארון

מתי כדאי לצאת מהארון כך שזה יעבור בשלום ויתקבל הכי טוב?

24/08/2005 | 11:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, כדי לענות לשאלתך בצורה יסודית, יש כמובן להכירך אישית, אך אנסה בכל זאת להציג כלל אחד. חשוב מאוד שהיציאה מהארון תיעשה בהדרגה, "מן הקל אל הכבד". כדאי מאוד להגדיר מראש רשת תמיכה. יש אנשים שגדלו במשפחות שמרניות מאוד (המקרה הקיצוני הוא משפחה דתית או חרדית) וקל להם יותר לצאת מהארון תחילה בפני ידידים, מכרים וחברים. רוב האנשים מדברים על יציאה מהארון בפני המשפחה תחילה. גם אז חשוב מאוד לאתר בפני מי הכי קל לחשוף את עצמך. לפעמים תהייה זו אחות או אח (לנשים בד"כ קל יותר לקבל את המידע ונשים בכלל הן פחות הומופוביות מגברים). לאחר מציאת החוליה הקלה ביותר ניתן או לעבור בעצמך לחוליה הבאה הקשה קצת יותר או לבקש מהחוליה הקלה להעביר את המידע לחוליה הבאה בצורה של רשת. רק לעיתים רחוקות אנשים מכנסים את כל בני המשפחה ומודיעים להם בפורום מלא. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים