שלום גידי. מדוע עולמנו כל כך פרימיטיבי ולא מתקדם?!

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/09/2007 | 00:43 | מאת: יניב

שלום לך ד"ר. ברצוני לשאול שאלה פשוטה. מדוע בתחום הקבלה וההכרה של הלהטבי"ם בחברה הרחבה, העולם שלנו היום, כל כך פרימיטיבי ואיננו מפותח במידה המירבית ההגיונית?! מדוע בני נוער הומוסקסואליים צריכים להתבייש בנטייתם המינית, לחוש שהם שונים ולהצטער על היותם כאלה, ולחשוש לצאת מהארון שכן הם יתקלו בבוז ובדחייה מקרב סביבתם, רק על היותם כאלה? מדוע למילה "הומו" שימוש נפוץ מאוד בחברה כולה, אך בתור קללה קשה?!? מדוע אנשים בוגרים ונורמליים לחלוטים, בני 30 40 ו-50, משכבות ומעמדות שונים ומגוונים באוכלוסייה, בעלי ניסיון והשכלה רחבים, מחזיקים בדעות קשות על גברים הנמשכים לבני מינם רק בשל היות אותם גברים נמשכים לבני מינם?! מאמינים בכל מאודם כי גברים אלו מגעילים, דוחים, חולים, ונחותים מהם?! מדוע גידי? האם יש תשובה משכנעת בעניין מצבו של העולם? אציין כי שאלתי שאלה זו בנחמדות, ולא בלחץ, וללא רגש או נימה שליליים כלשהם. בתודה, יניב.

04/09/2007 | 10:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יניב, תודה על השאלה החשובה. בעוד שמחקר על הומוסקסואליות קשה מאוד לביצוע, משום שמדובר במיעוט מסתתר ולא ניתן להגיע למדגמים מייצגים, הרי מחקר על עמדות האוכלוסייה הכללית כלפי הומוסקסואלים בהחלט אפשרי ונערך לעיתים קרובות. אנו יודעים יותר ויותר על הומופוביה ומוצאים עוד ועוד קשרים בין הומופוביה ומשתנים אחרים (למשל, דתיות, תמיכה בימין הפוליטי, גברים יותר הומופוביים מנשים ועוד). ברמה הפסיכולוגית יותר, ניתן להסביר הומופוביה בקרב גברים סטרייטים ע"י הומוסקסואליות לטנטית: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/latent.html . באופן פוטנציאלי כל אדם הוא דו-מיני אך הואיל והומוסקסואליות אינה מקובלת קיים אצל גברים פחד מקבלת ההומוסקסואליות של עצמם וגם החלקים הנשיים שלהם ועל כן, בדרך של השלכה, הם עוינים הומוסקסואלים (והרבה פחות לסביות). נשים, כאמור, הרבה יותר סובלניות כלפי הומוסקסואלים משני המינים. קיים גם הסבר אבולוציוני להומופוביה המתייחס לחיסול המין האנושי במידה שהומוסקסואליות תשלוט בכיפה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

04/09/2007 | 11:54 | מאת: מיכאל

יש איזו אשליה היום בעולם שאנחנו חיים בעידן מתקדם, ליברלי, חופשי, וזה נכון. אכן מיעוט זעיר מאוכלוסיית העולם חי בעולם כזה. לעומת זאת רוב אוכלוסיית העולם חיות בעולם חשוך, אכזרי, מאוד לא חופשי. ההומופביה היא רק אחת מתוך מגוון רחב מאוד של תופעות, שמאופיינות בשנאת האחר, שנאת הזר, שנפוצה גם בחלקים מאירופה ובארה"ב המתקדמות כל-כך לכאורה, שגם בהן יש איים של קידמה. השנאה הזו נובעת מכמה סיבות שאתייחס אליהן בקיצור רב: הסיבה החשובה ביותר להערכתי היא חוסר מודעות עצמית ומודעות רוחנית, אי הכרה בכך ש"אני" לא נפרד מ"אתה". סיבות נוספות הן ליבוי השנאה הזו על ידי גורמים פוליטיים לשם הפחדה, ואסטרטגיה של הפרד ומשול. עדיף שאנשים יריבו אחד עם השני על כל מיני דברים בטלים, ולא יתאחדו לשם השגת זכויות. עד סיבה היא תחרות כלכלית. שמירה על מעמד עודף של עובדים על ידי מניעת תחרות מצד עובדים אחרים, (כי הם בעלי צבע עור אחר, מהגרים...)וכך שמירה על שכר גבוה יותר של העובדים. או לחלופין מניעת תחרות מבעלי עסקים אחרים. דוגמה מובהקת היא החרמת עסקים יהודים ב-1933 בגרמניה. את הסיבות הפסיכולוגיות כבר ציין גידי, אם כי רק לגבי הומופוביה, שאני לא רואה אותה כתופעה נפרדת, אלא כתופעה רחבה הרבה יותר. בברכה מיכאל

04/09/2007 | 22:09 | מאת: יניב

מלבד להסברים שציינת, האם גם ייתכן שישנה בנוסף הרגשה, לפיה בעתיד צפוי רק שיפור ושיפור למצבם ומעמדם של ההומוסקסואלים בחברה? הרגשה שאומרת שבעתיד מצבם ומעמדם של ההומוסקסואליים יהיה שווה לגמרי לזה של ההטרוסקסואליים ולא יורגש שום הבדל, קיפוח או התייחסות שונה על פני השטח, האם נכון הדבר? אני נולדתי בשנת 1987. לעיתים אני יושב עם עצמי וחושב, תוהה על הפגיעה לחינם והקיפוח של ההומוסקסואליים בחברה, ועל התפיסה השגויה של ההומוסקסואליות, ואפילו לרגע מצטער שלא נולדתי בעוד 100 שנה. דבר אחרון, ברשותך, לא כל כך הבנתי את מה שאמרת על ההסבר האבולוציוני. מי ירצה לחסל את ההומוסקסואלים? ובמידה שישלטו באיזו כיפה? תודות לך על התייחסותך.

06/09/2007 | 23:54 | מאת: רועי

התנסתי עם חבר שלי אתמול במין מלא בלי אמצעי מניעה וידידה שלי אמרה לי שגם מפעם אחת אפשר להדבק ( למרות שאני בטוח שהוא נקי) רציתי לדעת עוד בנושא זה והיכן אוכל להבדק בסודיות?

07/09/2007 | 12:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רועי, אכן מגע אחד מסוכן עם מי שנושא את הנגיף (בעיקר ע"י חדירה אליך אך גם, אם כי פחות, ע"י מתן מין אוראלי) עלול לגרום הדבקה. יש להמתין 3 חודשים מיום המגע החשוד ולערוך את הבדיקה וליתר ביטחון לחזור עליה כעבור 3 חודשים נוספים. בדיקות חסויות וחינמיות ניתן לבצע בוועד למלחמה באיידס: http://aidsisrael.org.il/zope/categories/hiv_tests בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים