לצאת מהארון בקרב המשפחה.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/09/2007 | 18:31 | מאת: שיר

איך לספר להוריי שהם בני 50+ מבלי לגרום להם טראומה או זעזוע? אני יותר מקורב לאימי. (אין לי בן זוג).

03/09/2007 | 21:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שיר, אכן יציאה מהארון אינה צריכה להיות בו-זמנית כלפי כל בני המשפחה ועדיף לזהות את החוליה המקבלת, הקומוניקטיבית והקואופרטיבית יותר, במקרה הזה אמך. ברור, שהבשורה לא תשמח אף אחד מבני המשפחה, שלוקחים כמובן מאליו וכברירת מחדל את התפתחותך כסטרייט. אני הייתי מציע לך לזהות בתוך עצמך מה מניע אותך לרצות לחלוק את נטייתך המינית עם ההורים. האם אתה זקוק ללגטימציה שלהם? לאישור שלהם? לתמיכה? הייתי מציע לך לספר לאמך מדוע החלטת לשתף אותה (ברוב המקרים קיימת העדפה לספר קודם לאם). בכל מקרה, אני מציע לך להצטייד בכתובת של עמותת תהל"ה לתמיכה בהורי הומוסקסואלים, המפעילה קבוצות תמיכה מועילות ביותר וגם אם אמך תבחר לא ללכת לקבוצה, היא יכולה לפנות טלפונית ולדבר עם מארגנת הפעילות באזור מגוריכם: http://www.tehila.org.il/ . אשמח להתעדכן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים