Hocd מה הטיפול הנכון עבורי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/07/2022 | 12:30 | מאת: אנונימי

גידי שלום רב, קראתי הרבה אודותיך ועל עיסוקיך, בין אם זה המאמר שפרסמת על hocd לבין תגובותיך בפורום על הנושא. אני מעריך את העבודה שלך מאוד ולכן פניתי אליך. אז קודם אציג את עצמי, בן 24 סטודנט שנה שניה, בזוגיות שנה וחצי עם בחורה מהממת שבעתיד אני גם רואה את עצמי מתחתן איתה. לפני כחודשיים לאחר יציאה מהארון של חבר קרוב שקצת היתה הפתעה בשבילי למרות כל הסימנים בדרך שבחרתי להתעלם, לאחר מכן צצה בראשי מחשבה ״האם אני יכול להימשך לגברים.״ מאותו רגע המחשבה לא עוזבת אותי, כמובן עם המחשבה הגיעו גם טקסים, צפיתי כמה פעמים בפורנו גייז ודמיינתי את עצמי עם גברים, חשוב לציין שכל התוצאות היו שליליות ואפילו תחושת צריבה והתכווצות ואי נעימות באיבר המין (עדין החשש שאולי ככה מתבטאת משיכה לגברים). התמודדות עם המחשבות גרמה לי קצת להומופוביה ובכללי פוביה ותחושות לא נעימות בסביבת גברים וכל מפגש עם גבר חדש שאכן נראה טוב המחשבות מגיעות עם השאלה ״האם אליו אני נמשך?״ אף פעם לא היתה לי בעיה להגיד על גבר שהוא נראה טוב, בחיים לא היו לי פינטוזים על גברים או רצונות כלשהם, מאז ומתמיד התעניינתי בנשים,צפיתי בפורנו הטרוסקסואלי, נמשכתי לנשים ועדין נמשך לבת זוגי מאוד, מרגיש שאני לא מזדהה עם המחשבות האלה. קצת על העבר הפסיכולוגי שלי.. אובחנתי מגיל צעיר עם ocd ,נתקלתי בכל מיני מחשבות וחרדות במהלך חיי הכללו טקסים, לפני חצי שנה עברתי ממש התקפי חרדה בקשר ללימודים ובכללי כל דבר שקשור לאי וודאות מהעתיד שלי גורם בי חשש כולשהו. נכון להיום אני מטופל עם כדורי ויאפקס 75 מל פעמיים ביום, חצי כדור אנטומין לפני השינה, משלב שיחות עם מטפלת רגשית. לסיכום, אשמח לחוות דעתך בנושא, האם לעבר שלי יש קשר למחשבות האלה? עצה איך להתמודד עם זה , כלים להיפטר מהמחשבות האלה. תודה מראש ובהערכה רבה,

שלום אנונימי, לטובת הגולשים שאינם מכירים את הנושא - HOCD הוא סוג מסוים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) שבו המחשבות הטורדנית (אובססיות) מתמקדות בחרדה קשה של הטרוסקסואלים "מוחלטים" שמא הם הומואים סמויים או שיהפכו להיות הומואים בעתיד. זאת בהיעדר כל משיכה לגברים ובנוכחות משיכה לנשים בלבד, רובם מקיימים מערכות יחסים משמעותיות וממושכות עם נשים, נמשכים אליהן ומתפקדים מינית בצורה תקינה. לפי תיאוריך, אנונימי, אתה מהווה מקרה מובהק של הפרעה זו, כולל הבדיקות (טקסים = קומפולסיות) הכפייתיות מול סרטי פורנו של גייז כדי לוודא שאין לך זיקפה כתוצאה מכך. כמו בכל טקס כפייתי, קיימת רגיעה קצרה מאוד כשאתה מגלה שאין לך זיקפה, אך אז המחשבה תוקפת מחדש וחוזר חלילה. ידיי די כבולות מלעזור, אפילו דרך הפורום, הואיל ואתה נמצא בטיפול. מטפלים שאינם מכירים את הנושא עלולים להחשיב את התופעה בשוגג כלבטים בזהות המינית. אף שאינני רופא, מבחינה תרופתית אני תוהה האם נוסו לפני הוויפקס תרופות ממשפחת ה-SSRI (במיוחד פרוזק) שהן ספציפיות יותר לטיפול ב-OCD. ויפקס שייכת למשפחת ה-SNRI המהווה רק קו שני לטיפול ב-OCD והמינון שאתה מקבל הוא הנמוך ביותר ואינו מספיק לטיפול ב-OCD. הטיפול האולטימטיבי הראשון ב-OCD מכל סוג הוא שילוב בין טיפול תרופתי ממשפחת SSRI (הנחשב תנאי הכרחי לפי הקווים המנחים לטיפול ב-OCD של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני) וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) כאשר החלק הקוגניטיבי כולל התייחסות לאובססיות (לא מלחמה בהן כי אז הן מתחזקות) והחלק ההתנהגותי כולל טכניקה ספציפית לטיפול בטקסים הנקראת "חשיפה ומניעת תגובה" (Exposure and Response Prevention), שנועדה לאמן את המטופל להיחשף לגירוי הלא נעים (גברים, במקרה שלך). חשיפה זו מאפשרת שליטה טובה יותר במקום הימנעות שמגבירה חרדה או חשיפה בלתי מבוקרת, כפי שאתה עושה, המרגיעה לטווח קצר בלבד. יש לציין שבטיפול ב-OCD ע"י CBT אין חשיבות לתוכן של האובססיה וכל מטפל CBT בעל ניסיון בטיפול ב-OCD אמור להיות מיומן בכך. רשימה של מטפלים מוסמכים ל-CBT באזור מגוריך תוכל למצוא באלפון איט"ה (חפש בגוגל). בכרטיסי הביקור של המטפלים חפש את אלה המתמחים ב-OCD. ליווי רגשי אינו התשובה הטיפולית המתאימה, רצוי מאוד שהמטפל ישלוט בגישות טיפוליות נוספות על CBT כדי להתאים את הטיפול לאישיותך הספציפית ובכל מקרה, יש לאשר את האבחנה ע"י מטפל פנים אל פנים. הייעוץ בפורום אינו בא להחליף טיפול כזה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים