התבלטות בנטייה המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/07/2022 | 01:36 | מאת: אורח

שלום פרופ', אני בחור חרדי בן 30 ועדיין לא יודע מה הנטייה שלי. אני אני שומר נגיעה מנשים ולא בטוח אם אני בכלל נמשך לנשים או שזה קשור לשמירת נגיעה. ומנגד יש לי רגשות לא ברורים כלפי בני מיני. אולי קנאה או רצון להידמות אליהם. קשה לי לתאר. כמובן שלא התנסיתי עם אף מין כי אני חרדי אז אני מאוד מבולבל ומנגד לא רואה את עצמי כבעל נטייה הפוכה חס וחלילה. חושש שאהפוך לכזה. אני מתבייש לדבר על כך ובפרט שאני חי בחברה סגורה ודתית ביותר אז נושא המיניות הוא בגדר טאבו ומושתק. ברור שאני מאוד שונא מאוד הומיים וכל מה שקשור לזה. זה תועבה ומגעיל. הייתי בעבר בטיפולים פסיכותרפיים ועדיין מתקשה לשוחח ולשתף על סוגיות המיניות, מחשבות ורגשות. ואני לא מסוגל לפנות שוב למטפל גם מבחינה כלכלית וגם כי אינני מסוגל לשתף אדם חיצוני. קשה לי מאוד. עברתי משברי חיים של בעיות חברתיות קשות ובעיות אחרות. השאלה היא אם בגיל כזה לאור מה שפירטתי הנטייה שלי יכולה להתחיל להתגבש? אני מנסה לעבוד על עצמי במשך השנים לנתב את עצמי למסלול נורמלי של לחיות עם אישה וילדים. רוב הזמן אולי אני מרגיש חוסר עניין ביחסים או בקשר בכלל עם הזולת. אז אני בחרדה מכך שאולי לא אעמוד בסטנדרטים שמצפים ממני שאעמוד. וגם בחרדה מכך שאני יחסית מבוגר במגזר ועוד לא מצאתי את הנתיב שלי ואולי אני מעדיף להיות לבד כל החיים (לא יודע אם מתוך בחירה או לא). יכול להיות שאני א-מיני? תודה ויום טוב

שלום אורח, צר לי מאוד על תחושת המלכוד שאתה מתאר. בדרך כלל אני מציע להומואים דתיים/חרדים לפנות לאתרים המיועדים לכך, כגון "חברותא" או "כמוך", בהם פועלים גם רבנים וקיימת אפשרות ליצור קשר וירטואלי עם בחורים במצב דומה. אולי כדאי לך להתרשם. אם אתה מעדיף להיות לבד, ייתכן שאתה גם א-מיני, אך אינני יודע מה ההשלכות של חיים לבד במגזר החרדי/דתי. אני רק יכול להמליץ לך לפנות שוב לטיפול. בארגונים שציינתי יש גם דרכי יצירת קשר עם מטפלים דתיים וחרדים בעלי ניסיון בטיפול בבעלי נטיות הפוכות מהמגזר ואולי עם אחד מהם תרגיש חופשי לדבר על הנושא המיני. ייתכן שתרגיש יותר נוח לדבר תחילה עם אחד הרבנים שם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים