מאוהב בחבר טוב סטרייט

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/05/2022 | 18:36 | מאת: ד

אני בן 18 בשנת שירות ואני מאוהב בחבר ממש טוב שלי מהקומונה שהוא סטרייט )נראלי( ולא יודע מה לעשות. אני ממש אוהב אותו והוא גם חבר ממש טוב שלי ובגלל שאנחנו ביחד בקומונה גם אני רואה אותו כל היום ואני לא מצליח להשתחרר מזה. אני גם לא מאוד אוהב את הבן השלישי בקומונה אבל הוא ומי שאני מאוהב בו חברים ממש טובים ואני כל הזמן מקנא בהם שהם ביחד ומנסה להבין אם הוא חבר יותר טוב שלי או שלו. זה מה שמעסיק לי את הראש כל היום ואני רק מנסה להיות יותר קרוב אליו ואני לא מפסיק לחשוב עליו. כל דבר קטן שהוא עושה יכול לפגוע בי ולגרום לי להרגיש שהוא אוהב יותר את הבן השלישי מאותי ואז אני נפגע ומבואס וזה כבר ממש משפיע עליי ואפילו זה גורם לי לחוסר תיאבון ודברים כאלה. אני לא מפסיק לחשוב עליו ואני באמת לא יודע מה לעשות. אני לא חושב שהוא הומו ואני גם לא מתכוון להגיד לו מה אני מרגיש כי זה רק יפגע בקשר שלנו וגם בגלל שאנחנו חיים ביחד לא יהיה לי לאן לברוח וזה יהיה ממש מביך. שהוא עם הבנות נגיד אני פחות מקנא משהוא עם הבן השלישי אבל גם לפעמים אני מקנא בהם ומקווה שהוא יתן לי את אותה תשומת לב כמו שהוא נותן להם. אני כבר מתחרפן מזה כי כל דבר קטן שקורה אני מנסה לפענח ומספיק שהוא שולח לי הודעה או אפילו מבט שלו יכול להעלות לי ממש את המצב רוח אבל גם מספיק שהוא עונה לי יבש או צוחק עם הבן השלישי יכול לשבור אותי לגמרי. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות.

שלום ד, התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד, קל וחומר בגיל ההתבגרות שהגבול העליון שלו נחשב, מבחינה פסיכולוגית, הוא 24. כולנו גדלנו והתפתחנו בתוך חברת הרוב ההטרוסקסואלית שבה יש עדיין דעות שליליות כלפי הומואים (הומופוביה), שמירה על חלוקת תפקידים ברורה בין נשיות לגבריות ונטייה הומוסקסואלית מזוהה עם נשיות. על רקע זה, בהיעדר דמות הזדהות עם הומואים בני גילך, המשיכה לגברים מופנית אוטומטית כמעט לבנים הטרוסקסואלית הנתפסים גם כגבריים יותר. הדבר גם פוטר אותך מהצורך לחפש שותפים הומואים מתאימים לסקס/קשר ולהתעמת עם פחדיך שלך מהומוסקסואליות: https://www.shrink-friendly.co.il/straight-acting/ ז'אנר מיוחד בסרטי פורנו של גייז אף מכוון לגברים הומואים המצליחים לפתות גברים הטרוסקסואלים, לקיום יחסי מין בין גברים הטרוסקסואלים לבין עצמם (על אף חוסר ההיתכנות שבדבר) ותופעות חסרות היגיון וביסוס במציאות. גבריות, אין מה לעשות, מזוהה עדיין עם הטרוסקסואליות ומכאן גם קנאתך בבן השלישי לעומת אדישותך ליחסו של הבחור שהתאהבת בו לבנות שאינן מהוות תחרות עבורך. אתה מוזמן לצפות בהרצאה הבאה העוסקת בנושא: https://www.youtube.com/playlist?list=PLOZAdOIaiW7d2DGfyt7YuW4ivQbC8bpUh המלצתי החמה לך היא להכיר הומואים בני גילך במסגרת הפעילות המבורכת של ארגון הנוער הגאה https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjTzYGo68b3AhXXhtUKHbueBikYABAAGgJ3cw&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAESauD2jbDKj0r23HYgxKk7lmkdtbkANTBcRhSK5hhFi_13qzQKhsVF5c7KAUMEHX0DbOOCTuGwsmQF_zGLQVO_NRBrl7IhAm4-4f9WpqLngxw9e423QF1pjFuWcwRdPg0jU1qzJKpRx8qE3eQ&sig=AOD64_0riqNW0tTJ7Wgf86a1EFaXz5MIxw&q&adurl&ved=2ahUKEwj9uPqn68b3AhXKDewKHUnXDIwQ0Qx6BAgDEAE . הפעילות מתקיימת ברמות חשיפה שונות כמו פורום, התייעצות עם מתנדבים באופן אנונימי, ועד מפגשי תמיכה פנים אל פנים. ראשית, תוכל להכיר הומואים כבני אדם ולא רק כאובייקטים מיניים, כפי שהדבר קורה באפליקציות ההכרות השונות, ושנית, הומואים במצבך. אני ממליץ לך לשמור מרחק מהבחור שהתאהבת בו כי התלהבותך, גם אם אין לה ביטוי פיזי, עלולה לאיים על גבריותו, שכן גם הוא נמצא בגיל ההתבגרות שלו וגבריותו מאוימת כך או אחרת. אם רמת החרדה והמחשבות הטורדניות שהדבר גורם לך גבוהות, המלצתי לפנות לקב"ן ודרכו לפסיכיאטר צבאי לקבלת תרופה נוגדת חרדה מתונה שחלק גדול מאוד מבני גילך נעזרים בה (למשל, ציפרלקס) וניצול משאבים קהילתיים כמו ארגון הנוער הגאה והשירות הפסיכוסוציאלי באגודת הלהט"ב בתעריפים מופחתים. בהצלחה רבה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים