הזדמנות שנייה לתיקון ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/04/2022 | 08:29 | מאת: בן

#4307 כשהייתי בתיכון הייתי נער חרמן וסקרן וניסתי להזרים כל דבר שזז, בנים ובנות לא עניין אותי בכלל מי. במהלך הצבא התמקדתי יותר בבנים כי המשיכה אליהם התחזקה מאוד. ככה נכנסתי לקהילה הגאה. "טקסי החניכה" של הקהילה היו מורכבים בשבילי והיום אני מבין כמה נפגעתי ופגעתי בין היתר גם בגללם. נכנסתי לעולם שמותר בו הכל ואין בו גבולות, שלא ברור מתי משהו מתחיל ונגמר, סקס ומגע מתי שתרצה, שאין שיח על כללי ההסכמה, אתה נוגע וככה מנסה. זה לא טוב, בכלל לא!השיח היום מאוד בולט וברור בנושא אבל זה היום. הסמים, המסיבות ועוד ועוד. אני תופס היום את הראש ומבין כמה רע עשיתי לעצמי, אבל זה מילא, עשיתי רע גם לאחרים וקשה לי עם זה מאוד. כשיצאתי למסיבה בערב פסח ראיתי את הכל מסביבי וזה פשוט הכה בי חזק, הבדידות, ההתנהגות המינית שלי בעבר וחוסר הגבולות. אז שוב עשיתי סמים ושוב סיימתי את הלילה באיזה דירה של מישהו זר [לפחות לא פגעתי במישהו אחר מלבד עצמי] יש סבב ב' בחיים? חושב שלא מגיע לי בכלל הזדמנות

שלום בן, נראה לי שהשתמשת במושג "טקסי חניכה" כאילו היו "מבחן קבלה" שאתה חייב לעמוד בו. מניסיוני הרב עם מטופלים הומואים, כל אחד מצא את דרכו האינדיבידואלית להיכנס לעולם ההומואי. אני ער לעובדה שבמבט מהצד עולם זה עלול להיראות כאילו מדובר ב"סדום ועמורה", אבל זה בדיוק המקום להגדיר את הגבולות האישיים שלך ולרסן את דחפיך בהתאם. נשמע לי שהבעיה האקוטית הדחופה כרגע היא השימוש שאתה עושה בסמים ולוודא שהתופעה נמצאת בשליטה. המלצתי החמה לך היא לפנות לאיש מקצוע מוסמך מתחום בריאות הנפש, רצוי כזה המכיר את הקודים ההתנהגותיים המקובלים בעולם ההומואים, ולמפות את מציאות חייך, שפרשת בפנינו רק חלק ממנה. אין דבר שאינו ניתן לטיפול ולתיקון, כל עוד יש לך מוטיבציה לעשות זאת וכל עוד אתה מוכן להבחין בין מה שאפשרי לבלתי-אפשרי ובין מה שמוסרי לבלתי-מוסרי, בעיניך שלך, כמובן. אחרת, במקום לקחת מראש אחריות על מעשיך, תעשה דברים שיהיה לך קשה לחיות איתם. לשם כך, עליך להפקיד את עצמך בצורה חלקית וזמנית בידי איש מקצוע שיעזור לך להתיר את התסבוכת הנפשית אליה נקלעת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים