משבר נפשי שמשפיע על החיים שלי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/03/2022 | 06:53 | מאת: *****

לא קל לי לכתוב את זה אבל זה כנראה המפלט היחיד שלי. קשה לי ורע לי, העבר שלי רודף אותי, יום יום - שעה שעה. גדלתי בבית קשה - אבא מהמר ואמא מוכה... במהלך גיל ההתבגרות שלי ההורים שלי לא היו לצדי, הם היו עסוקים במריבות שלהם ואמא שלי ספגה אלימות קשה מצד אבא שלי. היום ימים שממש לא היה לנו אוכל בבית כי הוא היה מהמר בכל הכסף ונכנס לחובות לשוק האפור. רק רציתי לברוח מהבית זה. בגיל יחסית צעיר היה ביני לבין אחותי הבכורה גילוי עריות, אני מאמין שהיא עשתה הכל בתמימות. היא גדולה ממני בעשר שנים, יש לי זיכרונות חלקיים שתוך כדי משחק הייתה נוגעת בי. שוב, היום אני יודע ומרגיש שהכל נעשה בתום לב. כנראה שהאירועים האלו הביאו אותי להיות האדם המגעיל. בגיל ההתבגרות הייתי יוזם מגע עם כל חבר/ה סביבי - ישר שולח ידיים וחותר למגע. היום אחרי 15 שנים אני מסתכל על זה ונגעל מעצמי. למרות שהייתי קטן ולא מבין, אני נזכר בזה ונגעל מעצמי. בתקופה הזו כבר גיליתי את הנטייה המינית ועשיתי הכל כדי להכחיד את המשיכה לגברים אבל בלי הצלחה. מאז שכבתי עם עשרות גברים. הייתי נוגע ומתחיל עם כל גבר בסביבה שלי היום כאדם מבוגר קשה לי לנהל מערכת יחסים זוגיים, ונמצא רוב הזמן בדיכאון וחרדה. יש לי חבר שנתיים והוא יחסית מכיל ותומך בלי לדעת את הסיפור המלא. מנסה לתפקד כמה שיכול אבל לא באמת מצליח.. עם זה שאני שונא את עצמי, לא אדם מוצלח, מבית הרוס. עם זה שחתרתי למגע עם כל האנשים שקרובים אלי, גם שזה לא התאים (לא אנסתי, שאמרו לא אז עצרתי) ועדין הכל צף לי. כל מפגש עם גבר זר יכול לעורר אצלי פחד גדול. לאן ממשיכים מכאן? לו רק יכולתי להיוולד מחדש, אם רק יכולתי? האשמה, הדיכאון, הנטיינ והייאוש

שלום י', צר לי מאוד לקרוא הן על עברך הטראומטי והן על מצוקתך היומיומית בהווה, בין אם היא תוצאה של עבר זה ובין אם לאו. ברשותך, אתחיל מהסוף "לאן ממשיכים מכאן?". כאן תשובתי חד-משמעית - ברור לכול שלא ניתן לתת מענה מספק למצוקתך במסגרת פורום באינטרנט ויש לעבד את הדברים במסגרת טיפול פסיכולוגי מסודר. מן הסתם, הטיפול יתייחס גם, אך לא רק, לנטייה המינית. לטעמי, היחס שאתה מגלה כלפי ההתעללות המינית של אחותך כלפיך סלחני מדי. אינני מציע לפתוח אותו לעימות כלפיה, אלא להעלות זאת בטיפול שלך. כמו כן, כל התנהגות אנושית, כולל נטייה מינית, היא רב-גורמית ולא ניתן לייחס את נטייתך המינית להתעללות זו. פנה לטיפול פסיכולוגי, רצוי בגישה פסיכודינמית. אני מפנה את תשומת לבך למיזם של הסתדרות הפסיכולוגים "טיפול נפשי אפשרי" במסגרתו ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בן 30 מפגשים בתעריף של -.250 ש"ח ע"י מטפלים מוסמכים ואף בכירים: https://www.tenne.org.il/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים