האם יש קשר בין התמכרות למין לנרקיסיזם?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/03/2022 | 11:21 | מאת: אורית

שלום גידי, שאלתי כמטפלת מתחילה, האם יש קשר לדעתך בין התמכרות למין אצל גברים הומואים לבין נרקיסיזם? באם כן, האם יש ספרות בנושא? תודה אורית.

שלום אורית, אינני מכיר, ואני גם לא חושב שיש, מחקר שבדק את הקשר כפי שאת מנסחת יותר. להערכתי, קשר כזה מתווך דרך הנטייה המינית. אני לא חושב שמחקר בנושא כזה יפורסם בגלל שיקולים של תקינות פוליטית. מחקר שלי, שהצביע בבירור על כך שרמת הנרקיסיזם של הומואים ולסביות גבוהה מזו של הטרוסקסואלים, נדחה מכתבי עת רבים, מבלי שנשלח כלל לשיפוט. גם לאחר שהתקבל לפרסום באחד מכתבי העת זכה לתגובות קיצוניות של חוקרים/מטפלים הומואים, כאילו יש בו ניסיון לעשות פסיכופתולוגיזציה מחודשת של הומוסקסואליות. בספרי "בין בושה לגאווה" שראה אור במאי 2021 בהוצאת עם-עובד ערכתי סקירה מקיפה של מחקרים רציניים מאוד המצביעים כולם על הממצא העקבי לפיו רמת ההפרעות הנפשיות של להט"ב גבוהה מזו של הטרוסקסואלים. זאת לא, חלילה, משום שהומוסקסואליות בפני עצמה היא הפרעה נפשית, אלא משום שלהט"ב סובלים מגילויי הומופוביה קשים, כולל אלימות פיזית, מצד חברת הרוב ההטרוסקסואלית והם מפנימים עמדות שליליות אלו (הומופוביה מופנמת). את מוזמנת לקרוא מאמר שלי בעברית על התמכרות לאפליקציות היכרויות לגברים הומואים המכוונות למין מזדמן ועל הפגיעה הנפשית שיש לכך. אפשר לראות בכך עדות להתמכרות למין בקרב גברים הומואים: https://www.shrink-friendly.co.il/grindr-addiction/ בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים