מה הטיפול הכי טוב לOCDH

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/02/2022 | 07:30 | מאת: אהוד

מה הטיפול הכי טוב לOCDH שמעתי שcbt עוזר ומה עם טיפול תרופתי הרי גם הוא מוריד חשק מיני אך למה כולם אומרים שזה עוזר לזה

שלום אהוד, OCD,ללא קשר לתכני המחשבות הטורדניות, הוא מקה פרטי של הפרעת חרדה. לפי הקווים המנחים לטיפול ב-OCD של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקני, טיפול תרופתי הוא תנאי הכרחי בכל סוג של OCD, כי רמת החרדה הגבוהה אינה מאפשרת לטיפול הפסיכלוגי בגישת CBT להיקלט. השילוב בין הטיפול התרופתי לפסיכולוגי נחשב מנצח: https://www.giditherap y.co.il/antidepressants- and-psychotherapy/ לאחרי כמה חודשי CBT בליווי תרופתי, ניתן לשקול הפחתה במינון של הטיפול התרופתי בהתייעות עם הפסיכיאטר המטפל ובהתאם להתקדמות ה-CBT. הירידה בחשק המיני כתוצאה מהטיפול התרופתי היא מחיר ששווה לשלם. במיוחד במקרה של HOCD, לירידה בחשק המיני יש אפילו יתרון. CBT ב-HOCD דומה מאוד לטיפול בכל OCD ולתוכן של האובססיות אין משמעות. מדובר בתיקון עיוותי חשיבה המופיעים בכל OCD. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https:// www.shrinkFriendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים