חוסר התאמה בתפקיד מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/02/2022 | 11:43 | מאת: זוגיות בריאה (?)

שלום רב, קראתי את הספר שלך 'בין בושה לגאווה' ולכן אני פונה פה בבקשה ליעוץ. אני הומו מוצהר, גר עם בן זוגי מזה שנתיים ובסך הכל מרגיש אהבה וחברות כמו שהיתי מאחל לכל אדם הנמצא בזוגיות. אם זאת, אני אקטיבי ובן זוגי לא סגור על עצמו בקשר לתפקיד מיני אך הוא, ככל הנראה, לא פסיבי. מצב זה יוצר תסכול בחיי המין שלנו וחיכוכים רבים. אני לעולם לא יצפה ממנה לעשות איתי משהו שלא גורם לו הנאה והדגשתי לו את זה מספר פעמים. בחודשים האחרונים התעורר בי צורך עז להיות עם אחרים ואחרי שהצעתי לו לנסות לפתוח את הזוגיות נתקלנו בחוסר הסכמה. גם פה, אני לא מצפה ממנו להסכים למשהו שלא עושה לו טוב וכך גם הדגשתי לפניו. יש להדגיש שבשנה הראשונה שלנו יחד כן קיימנו יחי מין מלאים עם סיפוק הדדי. המצב שאני נמצא בו כרגע גורם לי לחוש חוסר סיפוק מיני ושגרה מינית לא טובה עם בן זוגי. אני חש תסכול שעברתי הרבה מאוד כדי לצאת מהארון ודווקא עכשיו שיש לי זוגיות ארוכה וטובה, אני לא יכול להגשים את הדבר הבסיסי ביותר בין בני זוג. אשמח לשמוע האם יש דרך לגשר על פערים אלו מבלי לפגוע בזוגיות או שפשוט מדובר בפשרה שצריך לקבל או לא לקבל ביני לבין עצמי...

שלום רב, אני יודע שקיימת היום מגמה הולכת וגוברת להתחיל קשר זוגי ממערכת יחסים פתוחה. ייתכן שאנשים אלה אינם מגיעים אליי לקליניקה. מאנשים שהיו חלק ממערכת כזו שכן הגיעו אליי לקליניקה ראיתי מצוקה עצומה, מריבות, ביטויי קנאה וכמובן שהקשר הסתיים בסופו של דבר. הדבר גם הוכח במחקרים, שאחד מהם מצוטט בפרק על מונוגמיה בספרי, כך שלא זה נראה לי הפתרון לתסכול המיני שלך. בהחלט לא ניתן ולא רצוי לכפות על בן זוגך יחסי מין שהוא אינו מעוניין בהם. אני יכול להציע שני דברים: 1. לפנות לטיפול סקסולוגי 2. לעשות את חשבון הנפש שלך ולערוך סוג של "ממוצע משוקלל" של כל מרכיבי הקשר. אם התוצאה חיובית מספיק, ויש מספיק היבטים אחרים בקשר, הייתי סופג את אי-ההתאמה. אי-אפשר לקבל את הכול בחבילה אחת. אם לא, אין מנוס מלפרק את החבילה ולחפש שותף אחר לחיים, תוך מודעות לכך שאף פעם לא תקבל את כל מה שאתה רוצה מאדם אחד. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים