הרגשה לא טובה כשאני רואה גברים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/12/2021 | 07:43 | מאת: דניאל

שלום, המליצו לי לכתוב לך פה כי אולי תדע להגיד מה קורה לי. אני גבר הומו בן 31. אני נמצא בזוגיות כמה שנים, שמה שמחזיק אותה זה בעיקר החברות. יש ירידה בסקס שלנו ואני מוצא עצמי מסתכל על המון גברים בחוץ אבל לא עושה כלום כי הקשר סגור. הבעיה שאני מרגיש- כשאני נמצא בסיטואציות שאני רואה בהם גברים יפים, למשל ברחוב, אוטובוס, קניון, אני מצד אחד נהנה ומרגיש משיכה ומצד שני מרגיש מוצף כזה, מקנא, רצון ממש לגעת בהם ופנטזיות להיות יפה ומוצלח כמוהם. המפגשים הרנדומלים האלו ממש קשים לי, כל מפגש כזה ממש מעורר בי סוג של פחד. נגיד אתמול אחרי שזה קרה, ראיתי שלאחד מהם הייתה חולצה יפה, וזה ישר הלחיץ אותי וגרם לי לרצות כזו. אכלתי סרט על הביגוד שלי שהוא לא יפה וחתיכי כמו של הגבר הזה. אז הלכתי לקניון והתחלתי להיכנס לחנויות ולחפש דברים דומים שיושבים יפה. עוד משהו שקורה לי גם עם חברים גברים וגם עם גברים זרים. שאני מרגיש שמערכת היחסים איתם מבלבלת. מצד אחד הם חברים או סתם גברים זרים, אבל כל הזמן בא לי לראות להם את האיבר, לשכב איתם או סתם מגע וזה כמובן לא קורה. כל מה שכתבתי זה רגשות קשים ממש מרגיש שכולם יפים חוץ ממני, שכולם מצויידים חוץ ממני ושבא לי גם את מה שיש להם. ג'ינס כזה יפה, חולצה, גוף, איבר או שפשוט להיות הם😔😔😔

שלום דניאל, בהנחה שאתה הומו, אינני רואה בתופעה שאתה מתאר שום דבר יוצא דופן. ברור שגברים יפים מעוררים בך עוררות מינית ורצון לשכב איתם, כמו שבחורות יפות מעוררות זאת בגברים הטרוסקסואלים. ואולם, הסיפא של פנייתך נראה בעייתי הרבה יותר. בניגוד לגברים הטרוסקסואלים, שאין להם כל רצון להידמות לבחורות היפות שהם נמשכים אליהן, גברים הומואים רבים רוצים להידמות למושא תשוקתם, כלומר, לגברים ההומואים שהם נמשכים אליהם. חלק גדול מהם מנסה לעשות זאת ע"י אימונים מפרכים בחדרי כושר, אבל הדבר רק מעיד על דימוי עצמי נמוך. כמובן שכאשר מדובר על איבר המין הגברי (א) אין לך כל אפשרות לדעת את גודלו מהמראה החיצוני ו-(ב) הדבר אינו ניתן לשינוי. דימוי הגוף, או שביעות הרצון שלנו מהמראה החיצוני שלנו, הוא חלק חשוב מהדימוי העצמי שלנו ועיסוק-היתר שלך בנושא מעיד על דימוי גוף נמוך שהוא כנראה חלק מדימוי עצמי נמוך - ובכך יש לטפל במסגרת טיפול פסיכולוגי מסודר. בינתיים, הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך במסגרת המצומצמת של פורום באינטרנט הוא לנסות להפסיק להשוות את עצמך לאחרים. השוואה כזו תמיד נגמרת רע. אתה מי שאתה, אין אדם בלי תכונות טובות ובצד הטיפול אני מציע לך ללמוד ולטפח דברים שמעניינים אותך. כל למידה תורמת לדימוי העצמי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים