בלבול רגשי ומיני - מה נכון לי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/10/2021 | 16:23 | מאת: אביתר

#20214 יצאתי מהארון לפני כמה שנים והיום כולם יודעים. מאז התחלתי לצאת עם הרבה גברים והייתי בכמה קשרים ארוכים מאוד. אני תמיד מרגיש נחות ליד גברים אחרים, שהם יותר יפים ממני בעיקר לפעמים גם מוצלחים. זה ככה עם גברים זרים וככה עם בני זוג. לפעמים הייתי פוסל מלצאת לדייט עם מישהו בגלל שהוא נראה טוב מדי וזה מרגיש לי קשה. שאני רואה גברים באתרים/ברחוב אני תמיד רוצה להיות כמוהם. אומר לעצמי בלב שהייתי רוצה להיראות כמוהם-כמעט כמו כל מי שאני רואה. אבל גם רוצה לשכב איתם. יענו גם להראות כמוהם וגם לשכב איתם. לא מוזר? עכשיו אני בקשר עם מישהו כבר שנה, הסקס כבר רגיל ומונוטוני. אני מבלה המון בלצפות בפורנו ומפנטז על מגע עם עוד גברים אחרים. מרגיש שזה בסוף יתפוצץ ויהרוס את הקשר. אני עושה לעצמי שכלול בין זוגיות טובה שהסקס בה חצי כוח לבין לחיות חיי רווקות מלאי סקס תשוקה ופנטזיות. ושואל את עצמי אם זה שווה? הרי אני הייתי שם, מצד אחד נהנתי מאוד מצד שני הרגשתי בודד וריקנות. זה עוד יותר הסריט אותי זה שיש גברים כאלה יפים, מוצלחים. אחרי הסקס איתם הייתי מרגיש בדיכאון על זה שאני לא כמוהום, שזה אשליה שהם שלי. איך זה יכול להיות? שמצד אחד אני רוצה את זה ממש אבל הפגישות הסקס האלו הורסות אותי? והאם לוותר על הזוגיות הזו? מה מחכה לי בעולם החיצון? זה ממש קשה להיות בודד ולמצוא בן זוג, מצד שני מרגיש שאני גוסס מינית.

שלום אביתר, השאלה הזו זכורה לי היטב, עניתי עליה ודעתי לא השתנתה... ברמה תיאורטית יותר, אתה מעלה כאן את ההיבט הנרקיסיסטי שבהומוסקסואליות. אתה רוצה להיראות כמו הגברים שאתה נמשך אליהם, כלומר, להיות בן דמותו של הגבר הניבט אליך מן המראה, כמו שנרקיסוס התאהב בדמותו שניבטה אליו מן הנהר. כפי שכתבתי בפעם הקודמת, אישה הטרוסקסואלית אינה רוצה להיראות כמו הגבר ההטרוסקסואל שאליו היא נמשכת ולהפך. תוך כדי התהליך שתיארת, במקום ליהנות מאלה מאותם גברים שמושכים אותך ושכבת איתם, אתה משתמש בהם כמראה שמכערת את דמותך בעיני עצמך ומתעלל בעצמך. נדרשת כאן עבודה על עצמך, כנראה במסגרת טיפול פסיכולוגי, שתאפשר לך קודם כל, להבדיל בינך לבין אותו גבר נחשק ששכבת איתו, אח"כ הנאה ממנו ולבסוף, אך הכי חשוב, להעלות את הדימוי העצמי שלך ולשמוח על מי שנפל בחלקך. הרי אותם גברים נחשקים לא עשו לך טובה שהסכימו לשכב אתך לא עשו לך טובה. נסה לראות את עצמך דרך העיניים שלהם. אולי אתה לא כל כך נורא! בנוסף, כל למידה מעלה את הדימוי העצמי. ככל שתלמד יותר דברים שמעניינים אותך, הידע הזה יישאר עמך ושלך, בעוד היופי חולף, גם אם מטפחים אותו מהבוקר עד הערב במכוני כושר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים