מה זה גנדר קוויר ואה גנדר ואם זה באמת גנטי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/09/2021 | 22:10 | מאת: יעקב

יש לי חבר/ה שמשרת/ת איתי בבסיס שמגדיר את עצמו/ה כלא בן ולא בת ואומר/ת שהוא או היא גם וגם ובהתחלה שהוא ראיתי אותו בבסיס התבלבלתי ולא ידעתי מה להגדיר אותו/השאלתי איך קוראים לזה וחיפשתי את השם ומצאתי שקוראים לגנדר קוויר ויש לי שלוש 1שאלות האם יש סימני מין מוגדרים לזה , 2האם המשיכה שלהם היא ביסקסואלית , קראתי שיש דבר כזה גם א גנדר כלומר חסרי מגדר האם זה אותו דבר?

שלום יעקב, ג'נדר קוויר מציינת תפיסה של רצף בין זכר לנקבה ומהווה מטרייה לווריאציות שונות של קבוצות מיניות ספציפיות כמו טראנסג'נדרים הקיימות בתוך קהילת הלהט"ב. המאפיין את הפרטים הללו הוא שהם אינם תופסים את עצמם כגברים או כנשים ולהרגשתם החלוקה הדו-קוטבית בין נשים לגברים אינה מתאימה לתפיסתם העצמית. מבחינה היסטורית, הגמישות הזו היא תוצאה של המאבק הפמיניסטי לשוויון בין גברים לנשים ולתפיסה של נזילות מינית (sexual fluidity), כלומר, שהנטייה המינית אינה קבועה ומשתנה לאורך טווח החיים. תפיסה זו עולה בקנה אחד עם תיאוריות פסיכואנליטיות כמו זו של פרויד שטען שכולנו נולדים ביסקסואלים אך רובנו מממשים רק את המשיכה לבני/ות המין האחר ומדחיקים את המשיכה לבני/ות אותו מין בגלל הסנקציות שמטילה החברה על משיכה לבני אותו מין ועם תלמידו קארל גוסטב יונג שטבע את המונחים "אנימה" לציון החלק הנשי בגבר ו"אנימוס" לחלק הגברי באישה. אין כל בסיס גנטי מוכח לנטייה מינית ואנשי המקצוע העוסקים בתחום סבורים שמדובר ביחסי גומלין שקיימים בין גורמים מולדים לגורמים סביבתיים. אולי המאמר הבא יעזור לשפוך אור על הבהרת מונחים בסיסיים הקשורים לנושא: https://www.shrink-friendly.co.il/gender-identity-and-sexual-orientation/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים