מין הרסני ללא שליטה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/09/2021 | 16:52 | מאת: מנור

שלום שמי נאור, הומו, חיי בתא עם בן זוג משתף בסוגיה מסוימת אולי זה ישמע מצחיק בשורה הראשונה אבל תאמין לי שלא, אני סובל באמת סובל. אני חי בעולם בתחושה שכל מה שבא לי לעשות זה סקס עם כל גבר שאני פוגש, רואה ברחוב, בעבודה באמת בכל מקום. אני מגיע לים,לחופשה, לקניון, לחדר כושר ובמקום להינות מהמטרה העיקרית אני סורק את כל הגברים, מפנטז על מין איתם והכי גרוע מרגיש קנאה חזקה על זה שהם יפים, כמעט כל מי שאני רואה, ורק אני לא. מרגיש קנאה חזקה ומגעילה שכל מה שאני רוצה זה להיות איתם בסקס ולהיראות כמוהם. הכי אוכל אותי שאני בזוגיות וזה מפריע לי, גורם לי לתסכול אבל זה לא נשלט אצלי מפחד שיום אחד נפרד כי אני לא יחזיק מעמד ויכנע למפלצת הזאת בתוכי וירצה להיות ביחסים פתוחים או פשוט לחתוך. והכל בשביל מה? סקס עונג רגעי שגומרים הכל נרגע והכל שוקע. מה יש לי? יכול לנסות לתת לי כיון? זה מוכר בפסיכולוגיה? שבת שלום נאור🌷🌸

שלום מנור, צר לי לאכזב אותך אך הרגשות והדחפים שאתה מתאר נשמעים לי טבעיים, נורמליים ושכיחים לחלוטין. פרויד חילק את האישיות ל-3 חלקים: ה-Id, ה-Ego וה-Super-Ego. ה-Id הוא החלק המולד הכולל בתוכו את הדחפים המיניים והתוקפניים הפועלים לפי עקרון העונג המבקש סיפוק מיידי; ה-Ego פועל לפי עקרון המציאות העוזר לנו להבחין בין האפשרי לבלתי-אפשרי מבחינת הנורמות החברתיות (למשל, אם אני נמשך לאשתו של החבר הכי טוב שלי ומנסה לשכב איתה, הדבר יהיה לא מקובל מבחינה חברתית ולא מוסרי מבחינה מצפונית); ה-Super-Ego שלצורך העניין נגדיר אותו כמצפון, כולל את האיסורים המוסריים (בדוגמא הנ"ל: "לא תנאף"). בניגוד לבקשתי בראש הפורום, לא ציינת את גילך, אך אני מניח שאתה נמצא בתקופה שבה ההורמונים משתוללים והדחף המיני חזק מאוד, אך אינך מתחיל עם החתיכים המקיפים אותך בגלל מעצורים שמציב ה-Ego, כלומר, אין זה מציאותי להתחיל עם כל החתיכים, מה גם שאינך יודע אם הם מעוניינים בך. בהנחה שהקשר שלך עם בן הזוג שלך הוא מונוגמי, גם ה-Super-Ego עוצר אותך בגלל האיסור המוסרי החל על יחסי מין עם אחרים בקשר מונוגמי ואתה שומר אמונים לחברך (עוד על מונוגמיה בקשר בין גברים תוכל לקרוא בפרק העוסק בכך בספרי "בין בושה לגאווה" ובמאמר הבא: https://www.shrink-friendly.co.il/monogamy/.) כפי שאתה רואה, הדבר בהחלט מוכר בפסיכולוגיה ואין בו כל פגם, כל עוד אינך מאבד שליטה על הדחפים ואינך מממש אותם. איש אינו מפסיק להימשך לאנשים אחרים משום שהוא נמצא בזוגיות ואף מותר, ולפעמים רצוי, לפנטז על גברים אחרים גם בזמן סקס עם חברך, שכן בזוגיות קיימת שחיקה הדרגתית של המשיכה המינית הראשונית. התייחס לחתיכים הרבים סביבך כמו אל סרט פורנו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים