האם ביסקסואל זה מולד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/09/2021 | 14:02 | מאת: תמר

קראתי באחת התגובות שלך שאמרת שביסקסואליות הי מתחילה כנטייה מינית נורמלית (סטרייטית) ואז היא משתנה האם נטייה זו היא מולדת או נרכשת?

שלום תמר, לפי פרויד, כולנו - גברים ונשים כאחד - נולדים ביסקסואלים, כלומר, בעלי פוטנציאל להימשך לשני המינים, אך הואיל והחברה מטילה סנקציות על הומוסקסואליות, רוב האנשים מדחיקים את המשיכה לבני מינם ומודעים רק למשיכה למין האחר. אצל מקצת האנשים פורצת המשיכה לבני מינם למודעות, אם באופן חלקי, ואז הם נמשכים בעוצמות שונות לשני המינים ומקצת האנשים נמשכים רק לבני מינם. הואיל ומדובר על הדחקה לתת- מודע שאינו ניתן לצפייה, התיאוריה הפסיכואנליטית אינה נחשבת "מדעית" במובן המקובל של המילה, אלא דומה יותר לתיאוריה דדוקטיבית הבנויה על היגיון פנימי, כמו תיאוריות פילוסופיות. מנגד, לא נמצא עד כה הסבר גנטי. המחקר המודרני בתחום מצביע על תקופות שונות בחיי ביסקסואלים משני המינים שבהן הם נמשכים לשני המינים בו זמנית, אם כי בעוצמות שונות, לבני מינם בתקופה מסוימת ולבני המין האחר בתקופה אחרת. התופעה ידועה בשם "נזילות מינית" (sexual fluidity), נמצאה יותר בנשים מאשר בגברים ולפחות מניסיוני בטיפול בגברים ביסקסואלים המשיכה לנשים קודמת למשיכה לגברים (כנראה בגלל הומופוביה בגיל ההתבגרות) והמשיכה לגברים מתפתחת או נוצרת ככל שמתבגרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים