האם אני הפכתי להומו או שאני ביסקסואל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/08/2021 | 19:55 | מאת: י

שלום אני בן 20 לקחתי סטרטרה לפני חצי שנה ומאז אני מרגיש משיכה עזה לגברים ופחות לשנים אני מרגיש ופעם זה היה ההפך קשה לפנטז על בחורה כמו שהיה לי פעם וקשה לי להענות מזה כמו פעם אני מרגיש שאין בכלל משיכה לבחורות ואני חושש ששמא הפכתי להומו ועוד שאלה האם זה אפשרי להפוך מסטרייט להומו

שלום י', ראשית, אין קשר בין הטיפול בסטרטרה לבין השינוי שחל לכאורה בנטייה המינית. שנית, לגבי השאלה שבכותרת - השאלה אם אתה ביסקסואל או הומו תלויה במשיכתך לנשים כיום. נטייה מינית נקבעת בנקודת זמן מסוימת בחיים והיא עשויה להשתנות בשלבי חיים שונים, במיוחד בגילך הצעיר מאוד. אנו מתייחסים לסולם קינסי הכולל 7 דרגות הנעות מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקסואליות מוחלטת כשביניהן 5 דרגות של ביסקסואליות ברמות שנות: https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ אם איבדת לחלוטין את משיכתך לבחורות, הרי שאתה הומו. שלישית, נטייה מינית בהחלט יכולה להשתנות, כאמור במיוחד בגילך הצעיר מאוד. למעשה, גם בגילים מבוגרים יותר אנו מדברים על "נזילות מינית" (sexual fluidity), כלומר, שינויים בנטייה המינית לאורך טווח החיים. ייתכן מאוד שבגילך המשיכה שהרגשת לבחורות הייתה תוצאה של הומופוביה (פחד מהומואים ומהומוסקסואליות) שכתוצאה ממנה הדחקת את משיכתך לגברים. כמובן, שכל הנאמר לעיל כפוף לתיאור הקצר שלך ולכן יש להתייחס אליו בצורה זהירה ומסויגת ואין הוא מחליף ייעוץ פנים אל פנים עם איש מקצוע מוסמך, רצוי בעל ניסיון בטיפול בנטייה מינית. אני מאחל לך שתמצא אורח חיים שתהייה שלם איתו וזכור שמיניות, חשובה ככל שתהייה, היא רק היבט אחד של חיינו וככל שתשקיע אנרגיה בלימודים ובפיתוח קריירה שמעניינת אותך, היא תטריד אותך פחות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים