יוצאת מדעתי, אנא עזרתכם

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/08/2007 | 14:07 | מאת: הילה

שלום יש לי בעיה רצינית ואשמח מאוד לשמוע חוות דעת חיצונית. היתה לי בת זוג במשך שנה וחצי. במהלך תקופה זו טסנו יחד לחופשה בחו"ל, עם 2 חברות של זוגתי. במהלך הטיול התוודתה בפניי זוגתי שלמרות אהבתה אלי, היא רוצה רומן (מיני) עם אחת הבנות- חברה טובה שלה. זה כמובן הוביל לריב גדול ביננו שהסתיים בכך שהיא התנצלה על "פליטת הפה המטופשת שאין לה שום ביסוס במציאות", נשבעה שהיא לא באמת רוצה וסתם אמרה זאת. מאז בכל פעם שהן נפגשנו נתקפתי קנאה ופחד. נפרדנו (בלי קשר) לפני כשבועיים, אך נשארנו בקשר הדוק. כעת היא סיפרה לי שהיא מתכננת לטוס לטיול ארוך בחו"ל עם חברות, ביניהן גם החברה ההיא. האם אני צודקת בקנאתי? האם יש לי סיבה להרגיש מרומה?

23/08/2007 | 02:35 | מאת: יוני

הי הילה נקודת מבט אחת: רציתי לכתוב לך "תזרקי אותה", אבל אז נזכרתי שכבר זרקת אותה (או היא זרקה אותך?). תעשי לי טובה, הילה, מה זה הקטע הזה? לבוא אליך ביציאה, כשהיא בזוגיות איתך, שהיא בעצם רוצה את חברה שלה? הכי הגיוני בעולם להרגיש בעקבות זה קנאה ופחד. נקודת מבט אחרת: לכולנו יש פנטזיות על אחרים, במערכת יחסים מונוגמית, זה לגטימי לרצות גם אחרים, אבל לא למממש את זה. מצד שני, זה חוסר טאקט שגובל באידיוטיות או לחלופין חוסר רגישות מוחלט, באמת לספר על זה לבן/בת זוג שאנחנו יוצאים איתו את זה. שורה תחתונה: תניחי לזה. שימי את זה מאחורייך, נסי לשכוח ממנה, צאי לשתות איזה דרינק במינרווה אפילו לבד...תעזבי את כל זה מאחורייך. קל להגיד, קשה ליישם. תרגישי טוב

24/08/2007 | 10:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הילה, אני מצטרף לדעתו של יוני. אני חושב שחברתך לשעבר אינה ראויה לך ואת ראויה לחברה נאמנה יותר, אחת שמסוגלת להיות בקשר בלי להישלט ע"י חרדת הנטישה שלה ולהקיף את עצמה ב"צבא מעריצות", כך שאף פעם לא תישאר לבד. חשוב שתביני שהבעיה היא בעיקר של חברתך לשעבר, אך אינך צריכה לסבול מהן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים