גודל איבר המין של בנים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/08/2021 | 07:41 | מאת: מתן

היי, אני בן 30 גודל איבר המין שלי הוא בערך 12 סמ ועובי רגיל. אני כל הזמן נמצא בחוסר ביטחון בגלל זה. אני מרגיש שהייתי רוצה שהוא יהיה גדול יותר כמו שיש לבנים אחרים. אני ממש מתעסק בזה הרבה לפעמים ימים שלמים. נגיד מדבר עם חברים ושואל כמה שלהם, מנסה לראות אצל אחרים בחדר כושר ואפילו שואל בנים באתרי היכרויות. גם שחברות יוצאות עם בנים השאלה הראשונה שבא לי לשאול זה מה הגודל שלו. או שאני מנסה לנחש לגבי בנים שאני רואה ברחוב. פשוט מרגיש שאם היה לי גדול כמו ששמעתי שיש לאחרים החיים שלי היו נראים אחרת. חיים באמת מאושרים. בדייטים לא אמרו לי משהו עליו זה משהו שאני מרגיש עם עצמי. מה קורה לי? למה זה ממש יושב עלי? מתן.

שלום מתן, אחלק את תשובתי לשניים: 1. לפי הסקירה המדעית המעודכנת ביותר, החל משנת 2015, לפי סקירה שיטתית בתחום אורך הממוצע של פין אנושי זקוף הוא בערך 13.12 ס"מ (11.46 ס"מ - 14.78 ס"מ). לפני שאתה נכנס לסרטים על כך שאורך הפין שלך קטן מהממוצע, שים לב לטווח, המצביע על כך שאורך הפין שלך הוא במסגרת הטווח הנורמלית (מעל הגבול התחתון).‏ זה מה שיש ועם זה צריך לנצח (אני מקווה שאין לך מחשבות על ניתוחים להארכת הפין). בדרך כלל, אורכו של הפין הרפוי אינו מעיד על אורכו של הפין הזקוף: Veale, D.; Miles, S.; Bramley, S.; Muir, G.; Hodsoll, J. (2015). "Am I normal? A systematic review and construction of nomograms for flaccid and erect penis length and circumference in up to 15 521 men". BJU International 115 (6): 978–986. 2. ברמה הפסיכולוגית, עיסוק-היתר שלך בגודל איבר המין, על אף תגובות הסביבה, הוא בסדר גודל של מחשבה טורדנית (אובססיה), שמחשידה בקיומה של הפרעה כפייתית (OCD). בהפרעה זו מרכז האדם את כל חרדותיו לנושא אחד מסוים במקום להתמודד עם המגוון הרחב של החרדות שאדם רגיל או חרדתי נאלץ להתמודד איתן. האובססיה מטרידה מאוד, מצד אחד, כפי שאתה יודע מעיסוק היתר שלך בגודל הפין שלך, אך גם פוטרת אותך מהתייחסות לחרדות בתחומים אחרים, מצד שני. אינני יודע עד כמה הדבר פוגע באיכות החיים ובתפקוד שלך. אם מדובר בפגיעה משמעותית בתחומים אלה, הייתי ממליץ על פנייה לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים