פיצול בין סקס לאהבה אצל גייז?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/07/2021 | 14:46 | מאת: נאוא

שלום. קראתי את הספר המרתק אשמח להבין את נושא הפיצול שאתה מדבר עליו בין רגש למין בקרב גייז, למה הם מפצלים? בנוסף יש לי חבר קרוב גיי שהוא בזוגיות ארוכה ומספר על הצורך במין נוסף מעבר לבן הזוג, שאלתי אותו אם הוא מחפש רק סקס או מעבר והוא ממש יודע לומר שמה שהוא צריך זה סקס בלבד. זה גם יכול להתקשר?

שלום נאוא, פיצול בין מין ורגש הוא מקרה פרטי של מנגנון הגנה הנקרא "פיצול" (splitting): https://www.giditherapy.co.il/defense-mechanisms/. מנגנון זה נועד להפחית את החרדה הנובעת ממורכבות המציאות ע"י חלוקתו ל"טוב" ו"רע", "שחור" ו"לבן" וחוסר יכולת להכיל את גווני ודרגות הביניים של שני קצוות אלה. במקרה של הומואים פיצול בין מין ורגש עלול להעיד על חוסר קבלת הנטייה המינית השונה ואז האדם יכול למשל לקיים יחסי מין עם הומואים מבלי לפתח כל רגש אליהם ולנהל את חייו החברתיים רק בחברת הטרוסקסואלים. מה שאתה שואל לגבי חברך יכול להיות קשור לפיצול הזה, אך גם לנבוע משחיקה ביחסי המין עם בן הזוג שלו. הדחף המיני מבקש חידושים, ריגושים וגיוון (במיוחד אצל מי שנוטה לחיפוש ריגושים), בעוד זוגיות נועדה לענות על צורך בביטחון, כך שמבחינה זו מדובר בשני כוחות מנוגדים. מתגובתו של חברך משתמע שגם ברגש חלה שחיקה והגיוון שהוא מחפש אינו רק בתחום המיני. כפי שכתבתי בספר (במיוחד בפרק העוסק בזוגיות), גם כאשר מקיימים יחסי מין מחוץ לקשר הזוגי, לכאורה לצורך הגיוון בלבד, כימיה והתאמה במיטה עשויים לנבא שפה משותפת מחוצה לה ולאיים על הקשר הזוגי הקיים שייתכן שמיצה את עצמו. לדף הספר: https://www.shrink-friendly.co.il/between-shame-and-pride/. ניתן לקרוא פרק ראשון חינם ע"י הקלדה של המילים "בין בושה לגאווה - אתר עברית". בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים