האם ואיך לשתף ילדים זוג ביסים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/07/2021 | 12:16 | מאת: קוקילידה

היי אנחנו זוג בי- גבר ואשה. לאורך השנים ידענו על הנטיה אך פתחנו את הקשר שלנו בשנתיים האחרונות. עברנו תהליכים רגשיים שונים של הכרה בזהות, בצרכים האישיים והמון התקרבות רגשית והעמקה של הקשר והמיניות וגם עליות ומורדות אבל ברור לשנינו אנחנו אוהבים ורוצים להיות ביחד. יש לנו ילדים מבהס יסודי עד תחילת גיל התבגרות. אנחנו חשים שאנחנו מסתירים ומתחבאים מהילדים את היציאות מהבית וגם את האנשים בחיינו ( לא מזדמנים כרגע) וגם מסתובבים חופשי בקהילה וחוששים שזה יזלוג לילדים בהפתעה, מתוך רכילות. מצד שני, לא רוצים להפיל עליהם סוד קשוח שהם חיים במקום סטרייטי והטרונורמטיבי. הבית שלנו שונה מבית חד מיני שהילדים נולדו למציאות להטבית אלא כזו שהתהוותה ולכן היינו שמחים לשמוע חוות דעת איך להתנהל עם הילדים ואם אפשר לספר ואיך ( פתוחים לקבלת יעוץ) מרגיש שלהשאיר להם חור שחור לתהיות גם לא טוב וגם היינו שמחים לגדל ילדים פלורליסטים ופתוחים.

שלום קוקילידה, להערכתי, הנטיות המיניות שלכם הם הדבר האחרון שמעניין את ילדיכם הצעירים כל כך. ילדים זקוקים לתמיכה הורית וההתרשמות שלי היא שאתם הופכים את היוצרות בנושא הזה ומצפים לקבל אישור, לגטימציה או תמיכה מהילדים לנטיותיכם המיניות. קשה לי לראות איך הדבר ייוודע לילדיכם דרך רכילות ואם כן, אז דיה לצרה בשעתה. זו כן יכולה להיות הזדמנות שמזמנת המציאות (ולא אתם!) לשתף אותם ואז ניתן לעשות זאת בעזרת ייעוץ זוגי-משפחתי. מה שחשוב להם לדעת הוא שאתם עומדים מאחוריהם ומספקים להם תמיכה ולעניות דעתי אם תספרו להם ביוזמתכם כאמור תהפכו את חלוקת התפקידים של ילדים והורים. אין זה גם השלב ההתפתחותי המתאים בחיי ילדיכם להפוך אותם ליבראלים, פלוראליסטים וכד'. זה דבר שקורה או לא קורה מעצמו ואינו תלוי רק במה שתעשו או לא תעשו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים