ספרים בתחום הטיפול הלהטבי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/06/2021 | 21:15 | מאת: אמירה

היי גידי יקר קראתי ונהנתי מאוד מספרך הייתי רוצה לבקש המלצות על ספרים נוספים בתחום הטיפול והפסיכולוגיה סביב להטב בשפה העברית האם יש?

שלום אמירה, תודה על התעניינותך בספרי. הספרים שאני מכיר בעברית ישנים למדי, ספציפיים יותר ואינם עוסקים רק בפסיכולוגיה: - "החיים בוורוד" מאת גיא שילה בהוצאת רסלינג עוסק בבני נוער הומואים ולסביות - "אמא יש לי משהו לספר לך" מאת דבורה לוז ז"ל ושרה אבני בהוצאת שופרא מציג סיפורי יציאה מהארון של הומואים ולסביות ותגובותיהם של הוריהם - "הארון והעיתון" מאת עמית קמה בהוצאת הקיבץ המאוחד על תולדות העיסוק התקשורתי בהומואים ולסביות ועוד כמה ספרים הרבה יותר ישנים שהם ספרי פרוזה בנושא. מומלץ להיכנס לקטלוגים של הספריות האוניברסיטאיות ולחפש בעזרת מילות מפתח באנגלית דווקא בשדה הנושא ואז מתקבלות בד"כ גם תוצאות של ספרים בעברית וכן של עבודות גמר לתואר שני ושלישי באם נכתבו. כמו כן, ברשימת המקורות של ספרי תמצאי גם מאמרים וספרים בנושא בעברית. למיטב ידיעתי, ספרי הוא הראשון והיחיד בעברית העוסק בפסיכותרפיה בגברים שבמגזר זה באוכלוסייה. בנוסף, באתר שלי שכתובתו מופיעה מטה מאמרים רבים שכתבתי במשך 30-20 השנים האחרונות הן באתר עצמו, הן באתרים אחרים והן טורים שכתבתי למדור "שרינק פרנדלי" לירחון אגודת הלהט"ב "הזמן הוורוד" ולאחרונה עדכנתי אותם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים