למה גייז רואים בגברים אוביקטים מינים?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/06/2021 | 15:03 | מאת: נאוה אליהו

היי, מקווה שזה המקום לשאול אני עובדת סוציאלית ויש לי בחור שמגיע למפגשים. מדבר המון על מין עם גברים. אני מרגישה שהוא רואה בהם אוביקט מיני בלבד כך הוא מספר על הרבה סקס עם גברים מבלי רצון לפתח מ'יחסים. מדוע קורת כזאת הפרדה? מזה משרת אצל גייז הרצון לסקס בלבד?

שלום נאוה, אני נוטה לראות את הסיבה לכך בראש ובראשונה בהתייחסות השונה בין נשים לגברים ליחסי מין ולמערכות יחסים. בספרה "בקול שונה" משנת 1974 מציינת הפסיכולוגית הפמיניסטית קרול גיליגן שבתהליך בחירת בני זוג גברים מעניקים משקל כבד הרבה יותר למראה החיצוני של האישה לעומת נשים שמחפשות בקשר קודם כל ביטחון ויציבות רגשיים. כמו כן, נמצא במחקרים שונים על הבדלים בין המינים (לפני שמתייחסים עוד לנטייה המינית) שגברים הרבה יותר מנשים נמשכים לריגושים, חידושים וסיכונים מאשר נשים. הואיל ומשיכה של גבר לגבר מערבת מן הסתם צירוף של שני גברים, שני הצדדים שואפים קודם כל ליחסי מין המתקיימים במפגש הראשון, שלעיתים הוא גם היחיד והאחרון ובמקרים יותר נדירים מתפתח לקשר זוגי (שגם בו קיימים הסדרים שונים, מדוברים ולא מדוברים, של צירוף צד שלישי ליחסי המין או יחסים פתוחים, לעתים מתחילת היחסים). גורם נוסף, לא פחות חשוב, שנידון בפרק ד' בספרי "בין בושה לגאווה" הוא ההומופוביה, כלומר, הסלידה האי-רציונלית של גברים הטרוסקסואלים מגברים הומואים (לרוב אם האחרונים "נשיים"): https://www.shrink-friendly.co.il/between-shame-and-pride/ הואיל וכולנו נולדים לתוך חברת הרוב ההטרוסקסואלית, אנו מפנימים את הנורמות שלה גם בקשר לתפקידי מגדר, לפיהם גבר הוא "גברי" ואישה "נשית". עד שהומואים מכירים הומואים אחרים הם מגיעים לגיל ההתבגרות או הבגרות המוקדמת ועד אז הם כבר מפנימים את ההומופוביה של הטרוסקסואלים שכוונה כלפיהם. הומופוביה מופנמת זו מושלכת גם על הומואים אחרים, בעיקר על הנשיים שבהם. להומואים שאינם מקבלים את משיכתם לבני מינם וחיים עימה בשלום קל יותר לשמור על תדמיתם הגברית כאשר הם מפצלים בין עולמם המיני, הכולל רק יחסי מין עם גברים, לבין עולמם החברתי הכולל את חבריהם ההטרוסקסואלים. על כך את בוודאי יודעת יותר ממני לגבי הבחור שבטיפולך. אם הוא בא מרקע שמרני ומסורתי, רמת ההומופוביה המופנמת שלו גבוהה יותר וחלק מההפרדה בין מין ורגש מתבטא בכך שהוא רואה את מגעיו המיניים עם גברים אחרים כתחום נפרד מעולמו החברתי והרגשי. תוכלי לעמוד על כך אם תשאלי אותו האם הוא מעוניין גם בקשר זוגי עם גבר. זאת כמובן בצורה בלתי-שיפוטית ובלי לרמוז לו שקשר זוגי עם גבר הוא הדבר הרצוי בשבילו. כל זאת, במישור הפסיכולוגי. בצידה קיימת גם המציאות ובאחד ממפגשיו הוא עשוי להיתקל בגבר שהוא גם ייקשר אליו מבחינה רגשית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים