לא מבין מה אני ? אשמח לעצה שלך

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/04/2021 | 15:12 | מאת: חסוי

שלום פורפסור גידי רציתי להסביר לך קצת עלי ולשאול שאלה אני בזוגיות טובה כבר 4 שנים לאישה שאני מאוהב בה ברמה אחרת אין אהבה כזאת אני נמשך אליה בטירוף אבל מזה שנתיים כבר שיש לי מחשבות על איבר המין הגברי חשוב לציין שאני לא נמשך לגוף של הגבר ולעולם אין סיכוי שהקיים יחסים מלאים עם גבר. אבל בפורנו כן יכול לעמוד לי מפורנו גייז בסצנות של מציצה וכן יכולות לעלות לי פנטזיות בראש אבל זה יכול להיות על כל בן אדם בנוסף מה שמשגע אותי שבמציאות ראיתי גברים שנראים טוב ערומים והתקלחתי עם חברים במלתחות ולעולם לא נמשכתי במציאות לגברים וגם שאני אומר לעצמי שאני רואה גברים עירומים תנסה להימשך כי אולי זה יתן לך תשובה אני לא נמשך בחיים לגבר ולא לאיבר שלו אז אני כבר משתגע ולא יודע מה אני רק בפורנו ובפנטזיות נמשך במציאות לעולם לא למרות שראיתי המון גברים עירומים מה אני פרופסור?

שלום חסוי, התשובה המעשית והפשוטה ביותר נמצאת בתוך שאלתך: הסתפק בפנטזיות על איבר מין גברי והמשך בקשר המעולה שיש לך עם בת הזוג. נקודה. אבל, אני מבין שמדובר במה שקורה לך "בראש". אז ראשית, יש להבין שהומוסקסואליות והטרוסקסואליות ממוקמות על רצף בן 7 דרגות, כשביניהן 5 דרגות של ביסקסואליות ברמות שונות: https://www.shrink-friendly.co.il/is-bisexuality-a-blessing-or-a-curse/ (ראה את "סולם קינסי" בתוך המאמר). אני משער שבסולם זה אתה הרבה יותר קרוב לקצה ההטרוסקסואלי. מושג נוסף שרלוונטי לאובססיות שלך והצורך לבדוק את נכונותן הלכה למעשה הוא הפרעה טורדנית-כפייתית הומוסקסואלית (H-OCD): https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/. מדובר ב-OCD המופיע בקרב גברים הטרוסקסואליים "לחלוטין" שמקנן בהם חשש מתמיד שמא הם הומואים או יהיו כאלה בעתיד, בליווי צורך ב"בדיקות". המצב הזה מחייב טיפול כמו בכל OCD אחר. הטיפול בכל OCD הוא לרוב שילוב בין תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI למשל פרוזק) אשר עוזרות להפחית את רמת החרדה הנלווית לאובססיות וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). החלק הקוגניטיבי מתייחס בעיקר להפיכת הגישה הדו-קוטבית (במקרה זה, או הומו או הטרוסקסואל) לתפיסת רצף, דהיינו, ההבנה שגם להטרוסקסואלים או ביסקסואלים יכולה להיות משיכה חלקית וספציפית מאוד לגברים וזה עדיין לא הופך אותם להומואים. לאובססיות הללו צריך לתת מקום כי מלחמה בהן (כמו שאתה עושה) רק מגבירה אותן. למשל, להתייחס אליהן כמו אל רכבת שעוברת לידך אך אינה מחייבת אותך לעלות עליה (כפי שאתה מנסה לעשות כשאתה שוקל לבדוק את המצב הלכה למעשה). לעומת זאת, בהתנהגות הכפייתית (הבדיקות) יש להילחם בכל הכוח ולהפעיל משמעת עצמית (הטכניקה נקראת "חשיפה ומניעת תגובה"). כמו שאתה רואה, הדברים מורכבים ומחייבים טיפול מקצועי. הטיפול התרופתי תלוי ברמת החרדה הנלווית למחשבות. ברמה המעשית, כאמור, אם אתה מבקש עצה, המצב "פשוט": להשאיר את המשיכה לפין הגברי בפנטזיות ולהמשיך בקשר הנפלא עם בת הזוג שלך. לאנשים פנטזיות מפנטזיות (מיניות ואחרות) שונות ואת רובן הם אינן מממשים. יתר על כן, מימוש הפנטזיות מוריד במקרים רבים מהאטרקטיביות שלה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים