שאלות.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/08/2007 | 20:45 | מאת: גד

שלום ד"ר, לאחרונה אני חווה תקופה קשה מאוד של בלבול בזהות המינית. לפני התקופה האמורה, לא חוויתי משיכה פיזית לגברים, אלא רק בפנטזיות. לאחר התקלות בהעדר זקפה עם חברתי, נכנסתי ללחץ והתחלתי לחשוב שמא אני גיי ומה אעשה וכיוב'. המחשבות הללו הפחידו אותי מאוד, וגרמו לי ללחץ רב ולחוסר אונים. התחלתי להכנס לפורומים של מבולבלים ולקרוא כל מיני תגובות שם, ומה שאני מרגיש שקרה, הוא שאימצתי לי כל מיני הרגשות ומחשבות שאותן חוו הכותבים. פשוט הכנסתי לי לראש כל מיני דברים והם כאילו מסרבים לצאת. דבר נוסף שקרה לי הוא שנתקפתי בהומופוביה, כלשונך. אני רואה גברים (שאגב ראיתי לפני כן ולא עוררו בי שום מחשבה מינית), ומפחד שמא אני נמשך אליהם, או מכניס לעצמי מחשבות שאני כן נמשך אליהם. אציין כי אני נהנה מיחסי המין עם חברתי ועניין העדר הזקפה נפתר אף הוא, אבל המחשבות המפחידות והמטרידות לא עוזבות אותי. קראתי שאתה ממליץ ללכת לטיפול. האם טיפול יכול לפתור את המצב בו אני נמצא ולאחריו אוכל להמשיך בחיי בשלווה ולהנות עם חברתי (אפילו אם אני דו מיני)? תודה, גד

06/08/2007 | 09:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גד, משיכתך לגברים החלה ממך ויעידו על כך הפנטזיות שלך. כאשר נתקלת בגירויים מתאימים במציאות, גם הם הצטרפו לתמונה. טיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי/בי-פרנדלי אכן יכול להפחית את הבלבול ולעזור לך להכיל את משיכתך לבני/בנות שני המינים ובשלב מאוחר יותר למצוא הסדר חיים שיאפשר לך לחיות עם משיכה כפולה זו. עיקר הטיפול צריך להיות מכוון לקבלת משיכתך לגברים והפחתת ההומופוביה כתוצאה מכך ולהגברת הגמישות שלך, כך שלא תרגיש צורך "לבחור": http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים