זהות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/07/2007 | 21:01 | מאת: א.ר

מה גורם לגבר להמשך לגבר האם זו סטיה האם זה דבר טיבעי או שזה בא עקב בעיה פסיכולוגית או בעיה נפשית

30/07/2007 | 00:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום א.ר, הסיבות למשיכה מינית לבני אותו מין נחקרו במשך שנים רבות הן במישור הפסיכולוגי סביבתי והן במישור הביולוגי. עד כה אין תשובה חד-משמעית. כיום עיקר המאמצים מושקעים במציאת הסבר ביולוגי (גנטי או הורמונלי). במישור הפסיכולוגי, עיקר המאמץ כיום אינו בחקר הסיבות אלא במחקר על צורות חיים אלטרנטיביות של הומואים ולסביות (למשל, בריאות הנפש של צאצאים להומוסקסואלים ולסביות). מבין התיאוריות הפסיכולוגיות שניסו להסביר את הסיבות להתפתחות הומוסקסואליות זכתה התיאוריה הפסיכואנליטית לתמיכה הרבה ביותר, אם כי היא עדיין מצומצמת. תיאוריה זו מסבירה את המשיכה לבני אותו מין כליקוי בתהליך ההזדהות עם ההורה בן אותו המין. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים