תעמולה אידיאולוגית במקום עזרה נפשית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/01/2021 | 00:13 | מאת: הומו בתול בארון

חלום חיי להמשך מינית לאשה, להתאהב בה, ולהקים איתה משפחה. זה מה שיעשה אותי אדם מאושר. מצער אותי שלאף אחד מה"צדדים" לא באמת אכפת ממני. לא אכפת לכם מהאושר שלי. לכל צד ולכל מטפל נפשי ישנה האג'נדה שלו. לדתיים לא אכפת מהרגשות שלי ומהצורך שלי בסיפוק מיני. העיקר מבחינתם שאתחתן עם אישה ואוליד ילדים. אבל אני לא אהיה מאושר עם אישה שאיני נמשך אליה. לחילונים לא אכפת מהערכים שלי ומהחלומות שלי. העיקר מבחינתם שאצא מהארון ואחיה עם גבר. אבל אני לא אהיה מאושר עם גבר. מצערת אותי הטענה הגורפת ש"נטייה מינית לא יכולה להשתנות". מנין לכם? איך אנשי מקצוע יכולים להיות בטוחים כל כך בטענה שלילית ונחרצת כל כך? למה מתייחסים לטענה הזו כאילו היא אמת מדעית? כאילו שפסיכולוגיה זה מדעים מדוייקים... כאילו שהטענה בדבר קביעות בנטייה המינית היא אמת מדעית כשם שכדור הארץ סובב סביב השמש... רבים כמוני, דתיים וחילונים, נואשים להרגיש משיכה מינית-גופנית לאישה, כמהים לשינוי בנטייה שלנו, ביצרים שלנו. ואין לנו תקווה... רק שומעים תועמלנים משני הצדדים שמתחרים ביניהם על הנפשות האומללות שלנו...

שלום לך, אני מבין את מאבקיך הפנימיים, במיוחד על רקע זיקתך לדת. הקביעה של אנשי המקצוע לפיה טיפולי המרה לא זו בלבד שאינם יעילים אלא גם מזיקים מבוססת על מחקרים רבים וגם על ניסיון רב של טיפול ב"פליטי" טיפולים כאלה. במקרה התיאורטי שקיימת גם משיכה לנשים, גם אם היא חלשה יותר מהמשיכה לגברים, אפשר להימנע מלממש את המשיכה לגברים, אך לא ניתן ליצור יש מאין, כלומר, ליצור בך משיכה לנשים באמצעים פסיכולוגיים. ממצאי המחקרים שנערכו על טיפולי המרה מצביעים על כך ש"במקרה הטוב" ניתן לחסל את המשיכה לגברים ואז האדם נשאר קרח מכאן ומכאן. טיפולים אלה נאסרו ע"י כל האיגודים המקצועיים של בריאות הנפש ברחבי העולם, כולל בישראל בגלל הנזק והיעדר גילוי נאות של המטפלים בדבר סיכויי ההצלחה. זאת ועוד - אתה "מאשים" את הדתיים, את החילוניים ואת אנשי המקצוע, אך מה באשר לאישה שתרגיש את חוסר המשיכה שלך אליה? מה על הפגיעה בדימוי הנשי שלה שהוא חלק חשוב מהדימוי העצמי? המלצתי לך היא לפנות לאחד הארגונים המספקים תמיכה להומואים דתיים (הו"ד, חברותא, כמוך) ולהיעזר בהם. הפנייה יכולה להיות אנונימית לחלוטין והתמיכה כוללת פורום החולקים את ניסיונם בבעיות דומות, רבנים ליבראליים היותר המוצאים פתרונות ברוח ההלכה ואף אנשי מקצוע דתיים המבינים היטב את הקונפליקט הקשה שאתה מתאר. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים