תורשה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2007 | 00:06 | מאת: אנוני

האם נטיה מינית עוברת בתורשה מהורים לילדיהם? האם הנטיה המינית תלויה בגנים?

25/07/2007 | 07:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנוני, נטייה מינית אינה עוברת בתורשה מהורים לילדיהם. רוב ההומוסקסואלים הם בנים ובנות להורים הטרוסקסואלים וממחקרים שנערכו על הורים הומוסקסואלים ולסביות נמצא ששיעור ההומוסקסואלים בקרב צאצאיהם אינו שונה משיעור ההומוסקסואלים בקרב צאצאים להורים הטרוסקסואלים. ההשערה בדבר גן הומוסקסואלי הועלתה בתחילת שנות התשעים וזכתה להד תקשורתי נרחב, אך כעבור כמה שנים הופרכה והדבר כמעט ולא פורסם בכלי התקשורת. עד כה לא נמצא הסבר גנטי לתופעה, אם כי המחקר בתחום אינטנסיבי ונערכים גם מחקרים הבודקים הסברים הורמונאליים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים